Main Menu

AA VHF 2025

Started by 9a6c, 28. July. 2025, 08:11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Je li do robota ili nije, ali do Onorija sigurno je. Čovjek je navikao da  subotu radi iz JN63FX na 2m ili 70 cm, a u nedjelju iz JN64GB na 23 cm pa je u ovoj zgodi napravio kompromis - pola lokatora za subotu, pola za nedjelju :D Band od subote, kontest u nedjelju i eto problema.

Za utjehu i 9A5Y je izgubio bodove za ovu vezu... Naš robi ne reagira na različite vrste rada ili krivo vrijeme, jer to nisu podaci koji se razmjenjuju, ali ovaj italiano je očito krojen po IARU standardima pa se tako i ponaša. I na S5 robotu izgubiš punte zbog tih mix mode veza ako obojica niste upisali isto, samo tko je u pravu?

Pogledao sam pravila za AA i IARU VHF i ne vidim klauzulu koja se inače zna naći po drugim natjecanjima, a to je da postaja u toku natjecanja ne smije mijenjati jednom odabranu lokaciju po čemu bi I4CIV završio ili u CL ili u DQ kategoriji. I mene je jednom koštao dobrih kilometara na 23 cm zbog iste stvari.

Nadam se da će ovi filmići doći do Italije, rok za žalbe je 21.09, pa ćemo vidjeti score. a za mene osobno još jedna tema za raspravu oko pravila koja su malo demode i trebalo bi ih osvježiti.

Neka ovaj Adamov post posluži i drugima da malo pogledaju što im je sve skinuto i ako smatraju da su oštećeni, samo naprijed!

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Kad malo bolje pogledam, i nije neka utjeha da je 9A5Y izgubio bodove u vezi s 9A4QV. Zašto je veza kod njih zapisana kao CW oni će bolje znati, ali zašto 9A4QV ispašta možda nikada...
U svakom slučaju, "velika AA četvorka" imat će o čemu pričati u Udinama.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Nije baš neposredno vezano uz ALPE ADRIA natjecanje, ali kao zanimljiv dodatak svakako jest. Objavljeni su i rezultati OK QRP natjecanja koje se održava na isti dan, ali u malo izmijenjena pravila https://ok5cav.cz/index.php/2025/09/10/konecne-vysledky-letniho-qrp-zavodu-2025/
Sve u svemu u dvije kategorije može se prebrojiti oko 40 OK i OM postaja, a sigurno ih ima koji su radili, a nisu poslali dnevnik.
Nadam se da je ovo korisna informacija svima, a posebno onima kojima su ove dvije zemlje bliže ili dostupnije od najbrojnijih Talijana.

GG

9a4qv

Pozdrav svima,

Vjerojatno su svi osvajatelji jednog od prvih 5 mjesta u Alpe-Adria VHF te UHF/SHF natjecanju dobili pozivnicu za prisustvovanje podjeli nagrada i seminarima koje se ove godine održavaju u organizaciji Talijanskih kolega.

Ispred HRS-a planiram nazočiti događajau te preuzeti nagrade za sve 9A dobitnike koje se budu dijelile.
Nagrade ću dostaviti stručnoj službi HRS-a gdje se iste mogu po dogovoru preuzeti ili ih u konačnici stručna služba može poslati poštom.

Plan je odraditi i tradicionalni sastanak AA managera gdje ću ja ovaj put zamijeniti Gogu 9A6C.
Da li ćemo za iduću godinu imati neke izmjene pravila znat ćemo po završetku skupa koji se održava sjeverno od Udina.

Za sve one koji osobno planiraju posjetiti AA skup i podjelu nagrada u privitku se nalazi pozivnica s informacijama i adresom održavanja.

73
Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Vidim da se moja zamjena ozbiljno uhvatila posla pa amo da podsjetim da se konačni rezultati mogu pronaći na ARI VHF robotu https://contest.ari.it/user_elenco_contest.php

Čestitike našim momcima!

GG