Pa sa Mosfet tranzistorima na VHF/USF/SHF

Started by 9a3tn, 21. March. 2008, 15:13:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

s56a

Od loseg SWR bi stradao BLF175 driver ali nazalost male SMD L nisu sprecile over-drive izlaza na nizoj freq!

Ja sam uspeo spaliti BLX15 na 50 MHz sa Graetz na 2x22V/300W torusnom transformatoru sa podebelim elko.  Pre toga je godinama radio na 45 V.  Stariji Phillips tranzistori su inace najosetljiviji bas oko 50 MHz.

Danas prelazim u 2 na 6!  Svakim danom sve bolji u svakom pogledu...

s55m

I ja dijelim mišljenje sa 5TD (Valjda pošto zarađujemo kruh na isti način).
Jedini PA koji izdrži više od 10 godina na "chuki" (copyright 6A) sa samo jednim mijenjanjem cijevi je PRAIS PA sa 3CX3000A7 (Kupio pred neko vreme polovnog za 2K EUR i radi k'o grom). Sve ostalo SS, sami problemi , pogotovo kod večih snaga, a da power factor korektore ni ne spominjem.
Iako su više ili manje svi na isol. transformatorima, ipak nisu ni malo tako pouzdani, kao stara hrpa aluminija sa konjskim ispravljačima i minimumom!!! neophodne logike i zaštita.

9A5TD

Quote from: s55m on 06. April. 2008, 21:37:55
IIako su više ili manje svi na isol. transformatorima, ipak nisu ni malo tako pouzdani, kao stara hrpa aluminija sa konjskim ispravljačima i minimumom!!! neophodne logike i zaštita.

Hahahahahha...dobar ti dan...  Ma znas i sam da onaj tko to nije direktno u tome tesko da moze dobiti osjecaj kako se sto pokazuje u rezimu rada 00-24/7/365 *n Sa druge strane dobro da je tako jer mi ne bi imali sto raditi da su ostali cjevasi. Ovako moras otici na cuku, skinuti spravu jer ih je vise nemoguce popraviti van labosa, staviti rezervu, i onda se opet vratiti nazad kada si se ubio od popravkak i testiranja.  :-)