HRS Konferencija 2025 - UKV aktivnosti

Started by 9a4qv, 25. March. 2025, 00:33:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Pozdrav,

HRS Konferencija 2025. čiji raspored možete pogledati na poveznici:

https://www.hamradio.hr/wp-content/uploads/2025/03/Program-HRS-Konferencije-2025.pdf

bit će prožeta i temama vezanim za UKV aktivnost. Jedna od najavljenih aktivnosti je i FM Sprint 145 MHz natjecanje kroz koje se specifičnim formatom u ležernom okruženju možemo dobro zabaviti a najuspješniji i najsretniji bit će nagrađeni nagradama iznenađenja.

Pravila natjecanja možete pronaći u privitku.

Zato, ponesite svoje ručne i prijenosne FM uređaje, zabave neće nedostajati!

Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4m

Moram priznati da ti je originalna ideja Adame  :)

Mogu li se s lokacije održavanja HRS Konferencije koristi uređaji u autu ili isključivo ručni uređaji?

I dodatno, u fond nagrada pridružujem još jednu nagradu iznenađenja. Meni ne treba, a nekome možda dobro dođe 8)

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a4qv

Svi su dobrodošli, i "pješaci" i "motorizirani"  ;D
Priznaju se veze i sa postajama koje nisu na Sljemenu, ali u "šešir" za nagrade ulaze samo oni koji osobno predaju papirnati dnevnik veza na Sljemenu.

Sponzori sa nagradama iznenađenja su uvijek dobrodošli!
Razloga za veselje bit će više  ;D

Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Pozdrav,

Nastavno na najavljeno FM Sprint 145 MHz natjecanje i upite vezane za isto, u privitku se nalazi natjecateljski dnevnik koji si možete tiskati obostrano i preklopiti u A5 format te dobiti "knjižicu" za vođenje veza. Prema pravilima natjecanja, dnevnik je potrebno dostaviti organizatoru po zavtšetku natjecanja.

Isti će biti dostupni i na Medvednici za sve one koji nisu u mogućnosti tiskati natjecateljske dnevnike.

Vezano za upite o radnim frekvencijama / kanalima, popis istih nalazi se u pravilima natjecanja, koristiti će se VHF simpleks kanali sa korakom od 12,5 kHz.

Adam, 9A4QV
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Sljemenski toranj, podjela nagrada za Alpe Adria 2020/2024 godinu, prezentacija rada na 24GHz 9A5AA-9A1Z.

Ugodna atmosfera i prekrasan pogled sa vrha Sljemena uz odlične štrukle!

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9A2B

Boris, 9A2B

9a6c

Evo i s moje strane par riječ o djeliću programa ovog događaja.

Dopala me dužnost da podijelim priznanja za najbolje u ALPE ADRIA natjecanjima iz 2020 i 2024 godine kad je HRS bio neposredni organizator ovih natjecanja.Za sve njih bile su pripremljene pomalo neobične, ali rekao bih lijepe staklene plakete.
Šteta da nije bilo više prisutnih osvajača, ali svakako treba spomenuti neuništivog Jožu, S51ZO, koji se dobro našetao dok je primao svoje. Nadam se da mu je netko pomogao sve to prenijeti :D

Nisam ljubitelj ovakvih skupova i izbjegavam ih kad god mogu, ali ipak je lijepo bilo vidjeti neke stare face - hit je bila "Nosi mi se bijela boja..:" Istine radi, neki s kojima sam išao na tečaj 1973 tako dobro izgledaju da ih nisam ni prepoznao. Ili su se predobro maskirali - ko zna :o

Sat vremena prije svečane podjele nacionalni menadžeri ovih natjecanja sastali su se i raspravili neke prijedloge vezane za promjenu pravila. Prihvaćen je samo jedan vezan za ALPE ADRIA VHF koji će organizator za 2025 objaviti, a mi prenijeti.

CU@AA!

GG

9a4qv

Pozdrav,

Evo i sažetka dva dana HRS konferencije sa Sljemena.
Hvala svima na ugodnom druženju, vidimo se dogodine.

Lp,

Heinrich Rudolf Hertz

9A2B

Odličan video, esencija jednog fantastičnog druženja!
Boris, 9A2B