Main Menu

GS35b pojacalo

Started by 9a5cw, 21. March. 2008, 10:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Bonjour Martin!
Iman je QSL-ku pravu za tebe, prije dosta vremena san je bija bas za tebe napravija... upload ide kasnije ;)

73

9a5cw

ha...
Tko ceka taj i doceka... nestrpljivi?
Eko la... QSLka ;)

Primam narudzbe za izradu pripreme za QSL-ke, cijena povoljna...

73

p.s. ova QSLka nema veze s stvarnim likovima i sličnosti se slučajno podudaraju - plod mašte

9A3GE

Tooooo Patrik ...baš je dobra......1000 Kom. zajno...isporuka u Subotu ? M.
Martin 9A3GE

9a5cw

Dalo bi se to i bolje, to san nabrzinu zgoogla slike...
Meni ce stampati 9a4ww... 2000kom.

73

Z35Z

Pozdrav svima

9A3GE

Dime...saluti da Fiume...! Ha...Gererd zvan "transformator" i Ti u Fridrikavenu a..? Evo ga....nisam bio domov...u Metropoli nešto....? Šta je nova...a ništa baš posebno...zimskoje je malo ..baš pravo ali opet će kiša ..barem ovdje....Mjesečina ništa..loša propagacija i treba pričekati da se popravi ! Tu kod nas Adamo je zarazio pučanstvo sa tim APRS-om pa ljudi probaju to...daje poziciju gdje se tko....za auto je prava stvar ..ako neko gleda...vidjeli neki dan čak i na moru...Sjevernom...neki Holandez u navigaciji....nisam ja ništa na tome radio ...Mr. Marcheglia 6PSM je to nešto gledao tu kod mene...nisam aktivam po tome..bolje da se ne zna gdje si..? Tako....onaj veliki sa GS35B  je uredjen pa se to proba ovih dana...? Inače sutra se sredjuje radiona...strašan nered je tamo...nemože se ništa raditi..mekanika limovi i ostalo..nadam se sredimo to sutra Nervin i ja ....da bude sve na svom mjestu..? Pa se bude nešto napravilo..jeli...? Kako u vas...se radi što...? Vraga se radi...tu i tamo ..? ! Bene gente...se vediamo tutti quanti a osteria "Daniela" domani ! M.
Martin 9A3GE

9a6c

Ova rožata je teški offtopic, ali tako je dobra...

Martine provokatoru jedan...

>:(
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

Ha....ali ne smijem toga....samo par komada...ak bude....? A bude čega drugog....? Evo ti topic...Ramaterska radiona...a da vidiš tek kako je iza i po podu.....sve nepotrebno ide u smeće.....toliko se toga skupilo..? Bene..! M.
Martin 9A3GE

9a3mr

Ovakva je moja radionica kad je uredna.  ;D

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9a6c

Onda ja iman ključe od one druge ;D

Moju bolje da ne pokazujen, a šta je najgore, usrid je dnevnog boravka.

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

GG...čini mi se da imaš više ključeva....a gdje pravio one silne lineare sa G cijevima...? A..? Ronaldo...što tako veliki nered...aj..! PROBLEM JE...MISLIM ISTI KOD SVIJU KOJI SU TOGA NAVUKLI I ŽAO IM BACITI RAZNE NEPOTREBNE ILI ZASTARJELE STVARI...? Kada se nešto premjesti ...stavi na drugo mjesto..e to se teško poslje pronađe...sve se treba nalaziti ...tamo...gdje je od prvog dana počelo se trpati-spremati...i godinama se skupi toga ...manje više te stvari su dobivene sa raznih uglavnom Ramaterskih izvora..neko je radio po raznim servisima vezanim uz Radio...brodski naročito i ono što nisu mogli spremiti ili im je bio višak dovukli su amo...prije dvadesetak godina...nisam bio doma ..negdje vani u Italiji...dođem doma i Mati mi kaže bio Pahljina doneo nešto i ostavio u konobi....pođem dole...bit će neka furda..?....ali nisam otključao vrata kada nešto smrdi....onako po onom platnu...ono za prekrivanje ili zaštitu ...ili kao neka koža koja nije ćutila zraka pedeset godina...uglavnom težak vonj...tanfa kako se kaže u Juž.Hrvatskoj..pardon...Dalmaciji...otvorim vrata a ono natrpano par kutijetina...i najviše smrdi neki smb uređaj...bacim to odmah van...stavim ventilator da se prozrači...pregledam to ...neki brodski prijemnici....i to bivši DDR....80x50x50 abaut dimenzije...sto kila najmanje../ mora da JE IMAO POMOĆNIKA KADA JE TO VUKAO....sam teško da je to ubacio..? Dovučem to do radione nekako stavim na stol...roba kraj šesdesetih....brodski prijemnik....otkud počet...solidni zašarafljeno ...lakom pošpricano ali velike glave ...? Uzmem brusilicu i otfikarim sve što se moglo sa vanjske strane i još...skinem poklopac...oklop...unutra opet kutije oklopi pravo željezno doba....poskidam nekako te poklopce...neka štampa na nekom nepoznatom materijalu...elementi klasika..veliki  tranzistori..nepoznate oznake....sve skupa jako ružno...pratim osovinu i prenos...VFO....e taj je bio oklopljen ne ono kutijica i gotovo...sve duplo....nekako to razvalim.../prije kada sam vrtio dugme VFO.a nekako mali korak..nije ono od-do a valni preklopnik imao stotinjak pozicija ?../ Razvalim to komplet..sve do pločice i promjenljivog kondezatora...pločica cijela zalivena nekom masom..kondezator solidan robustan mesingane ploče..veliki..i NA DRUGOM KRAJU OSOVINE...JEDAN ZAVARENI GRANIČNIK...OGRANIČIVAČ MRDANJA..TJ ŠETNJE PO FREKVENCIJI....NEMA mogućnosti da operator sluša amo - tamo ..sve ....nego samo one brodske frekvencije i naravno one KOJE MORA SLUŠATI..../General Misha Wolf from Berlin/ /Sasi-Masi-Stasi-Mkvd-Nkvdasi i ko zna koliko još toga....? E nije on mogao slušati Europe free iliti Glas Amerike...samo ono propisano ....Veliki Brat pazi na to....ŠTO SE SLUŠA...? Tako je bilo iza Željezne zavijese...a kod nas...slušao se normalno Glas Amerike...Grga Zlatoper...Vijesti ili Vesti..ne sijećam se koja verzija je bila....Ovdje Voice of Amerika...vesti...danas je na Jugoslavensko-Albanskoj granici poginuo gospodin Petrović...Albanski graničari otvorili su vatru i ubili Gospodina Petrovića....kada je ubijen Gospodin Petrović čuvao je ovce..! I tako u tom stilu..? Ma ..to tek toliko..mi smo slušali Radio Luxemburg te poslje Radio Karolina...SVE TAKOZVANE HITOVE...tu su bili svako veče...u nas nije ništa toga bilo...samo narodni spjevi ili "ozbiljna glazba....jedino Radio Zagreb je imao "po vašem izboru" tako nekako a starci se sjećate.. ? .i I to od 12 do 13 sati svaki dan osim nedeljom....? No brzo se to promjenilo i počelo se emitirati "zapadnjačka" glazba ..! I evo dokle smo došli....9A5TD svaki dan ima posla...sa tim FM odašiljačima..? Totalno zagađenje "etera"...se zove "eter"...u "eteru"  i slično...taj naziv nisam dugo čuo..? A ima još toga....drugi put...ako vam nije dosadno ili monotono...svi gledaju ..tu i tamo neko "otpiše"...aj recite može - ne može --ne palamudi i slično.../sa negativnim kritikama i potpisnicima istih biti će surovo obračunato--točka../ A evo dole je i druga strana radione...? Kiša vani i jugo...farovi iz Italije se dobro čuju...IV3GBO čuo Danski far via MS...burs-ping dugotrajno...budem popratio....FT897...60 W. out....drajv...pa u 2xGI.. 900 W. out-a i kuj k... će mi GS31B..(ZA REZERVU )..hihi ! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

SLIKA 36...POZNATI DOBAVLJAČ  ZLATKO "VALJA"  ROBU ADAMU I TULIU..!
Martin 9A3GE

9A3GE

AAA...Dobro jutro....evo ga.....svi živi i zdravi se vratili domov...skupilo se nas oko tridesetak u Gostioni "Daniela" u srcu Istre...pa smo se počastili ....maneštra za prvo....prava lagana odlična je bila....poslje naravno "balkaniše" mesa na više načina uz odličan krompir te domaća zelena salata..izvrsna...ovo što se najde u gradu u raznim voćarnama i supermarketima je obični genetski proizvod..imitacija..ali tu tu je bila prava salata...omladini moš staviti bilo šta ....njima dobro...e mi starci razlikujemo te stvari ..jeli..? Te štrudla i fritule za finale..? Molto bene..! Galama je bila velika...svi govore ...svatko svoju temu...jes da si...i tako redom...e onda se ogovaralo onih kojih nije bilo tu.....koji nisu mogli ili smjeli doći ....pa su se razni uredjaji prezentirali..pa ovo je dobro ..ovo nije....? Mogao je doći i predstavnik "Almara" donijeti par Icom-a te nam to pokazati...možda bi čak i što prodao..? Ali isto se je "trgovalo" i mjenjalo...same prave stvari...glavni dobavljač ...Zlatko  zvan kontrabandiere...pun bunker u autu...naručenih stvari i ostaloga....! Pilo se uglavnom crno vino domaće bez štetnih posljedica..? Stvarali se planovi..proširiti ATV sa Učke...(9A3XZ) sagraditi linear za 50 Mhz (9A5CW)....zalotati DDS te transvertere za 1.3 Ghz (9A4QV) te puno toga još...? Uglavnom naše stvari...! Ok...dosta priče...pripreme u toku za pustiti u pogon linear sa GS35B....? Pozdravljeni ! M.
Martin 9A3GE

9a3jh

Vidim da je bilo veselo, pozdrav svima....
??? uvijek zakasnim na te feste... cemo morat jos koju organizirat...

73 & GL
9a3jh

s56a

Ima li jos koja slika iz Daniele za nas koji smo ozbiljnije radili CQ WW CW?  Iznenadio me 9A4QV na 3,5 MHz.  Valjda se poceo baviti ATV pa testira video?

Na novom GS31B probila dvojna izolaciona kapton traka na -3 kV.  Morala bi izdrzati najmanje 12 kV ali joj mozda smetaju negativne napetosti?  Starom, zelenom GS31B se odlemio izvod na kalemu za 21 MHz posle par jutranjih CQ poziva.