IARU U/S/EHF 2007

Started by 9a3aq, 30. September. 2007, 12:56:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a3aq

Tjedan dana do ctesta, a nigdje ni slova...
Znaci sva teknika spremna (ukljucujuci iznenadjenja)? Sve prikladne lokacije rezervirane? Rijesena dilema o koristenju */p* .... Iscijedjeni zadnji dBm ?
Probudite se iz sna... ovo je zadnja U/S/EHF prilika u 2007, koja se broji....ili dajte naslutiti planove
Sretno svima koje ce se ipak javiti !

9a6c

A nisam htio uvijek ja započinjati priču i prijetiti decibelima, ali kako stvari stoje mogao bi se u nedjelju ujutro s Vidove Gore oglasiti 9A2BW, prema tome, svi antene na JN83HG.

73 GG

9a5ex

E, ima nas samo se nećemo javit! Jučer sam postavio i isprobao opremu za 432Mhz: 38ely,50w (pedest) linear i radit ću iz JN75US. Pozivao sam na sve strane jedno sat vremena ali nije bilo nikog na 432,200, valjda sam uranio s opremom ???
73 de 9a5ex, Herman.

sm7vzx

SK7MW ce imati medjunarodnu ekipu: G4PBP,OZ5TG,OZ1FTU,OZ8ZS,SM4FXR,SM7GEP,SM7LXV,SM7XEN,SM7DTE,SM7FMX,SM7EYW, SM7VZX...

Oprema:
70cm : 8X8el & 4X28el and 2 X 1kW+
23cm : 3,7m Dish & 1kW
13cm : 3,7m Dish & 200W
9cm : ?? & 50W, jos nismo odlucili gdje cemo staviti, na 3.7 ili 1.8m tanjir
6cm : 1,8m Dish & 22W
3cm : 1,8m Dish & 10W

73'sss

9a3aq

Zapelo mi je za oko 9cm. Prema IARU ( Manager Handbook paragraf 4.7.14. Footnotes 3 ) nema 9cm u ovom IARU natjecanju... vjerojatno ima samo za lokalno ( kao u S5 , u 9A se nista ne spominje?!  ima/nema?).
Vidim da postoji i razlika u bodovanju-multiplikatorima (IARU promjenjiva vrijednost |kao i u 9A| , u S5 je fixno....). Ovo ce izgleda biti prvi puta u 9A takav nacin obracuna za generalni plasman za donje bandove (432MHz do 10GHz )... a kako ce proci provjera SINGL OP = rad sa vlastitom opremom ???  A tek uvjet da sva oprma bude unutar kruga 500m...
Kako to rjesavate u SK7MW ?
73...Zlatko

sm7vzx

Sva oprema je u krugu od 50m, raditi ce se istovremeno na dvije stanice, vjerovatno konstantno na 432mhz a sa drugom ce se skakati po ostalim opsezima.

http://www.sk7mw.se/contests/IARU_R1_VHF_2007/pages/Img0923.html, ovde vidis operatorska mjesta, lijevo je 432mhz, desno je 144mhz odnosno 1,3ghz  i vise.

http://www.sk7mw.se/contests/IARU_R1_VHF_2007/pages/Img0915.html, ovde vidis stack za 432mhz (8x8)i oba tanjira, manji stack (sa vise el.), 4 antene za 432mhz ce biti na portabl stubu, bice postavljen u subotu...

Bice slika...

CU & 73sss

9A1Z

Evo slova I  od mene .. samo kratka najava rada u kontestu: oprema slična kao i u prošlim kontestima ( QRP 23 cm i  samo uz dodatak elevacijskog rotatora ( navodno se sprema kiša iznad nas pa se sa bar osladimo na bliskom oblacima  ).

Veselim se svim vezama i ispričavam svima prema kojima se ne mogu okrenuti zbog mog specifičnog set up-a na balkonu.

73s svima!

Luci, 9A1Z
Luci, 9A1Z

sm7vzx

WX bilo odlicno, na 70cm preko 300 veza, prosjek preko 460km...

Slike na www.sk7mw.se, opsirniji raport kasnije...

Konacno da sam dozivio "kao kod nas" u SM-land...

73' Samir, 7S7V (SM7VZX)

9a6c

Ahhhhhhhhhhh...

Kod nas tuga s juga (ili t'ga na jug...). Čim nešto zapuše i navuče se kakav oblak netko uključi atenuator. Ovog puta i bez pokvarenog releja, svega desetak veza s Vidove Gore, više zemalja nego veza... Ništa bez puno elemenata i wata (pa i kilofata)...

Neka bar netko uživa...

GG

9A1Z

Evo još jednog kontesta iza nas. I šta reći?   Kiša na krivom mjestu , tropo se raspao i sad ti radi u kontestu . Ali kontest traje 24 sata ( dobro single OP treba malo i odspavati ) pa  se na kraju veze skupljaju po malo. Ipak se u kontestu pojavio svako ko drži do sebe a  ima limariju za sitne valove.
Moram priznati da mi je ovog kontesta bila  muka od  peroda kad jednostavno nije išlo ništa doli hrabrenja na chatu ( dobro znate već svi da tu ide teško bez Interneta .. spreman sam otvoriti diskusiju ) uz to premalo sna i prehlada. Onda prestao raditi set up na 23 cm. Nešto crklo u releju i pomislim eto skurio si ulaz. Malo se ohladim i shvatim da FT290 ima problema sa predajom .. Hmm čudno .. skinem doljni poklopac uređaja i sve zaživi ponovo . Pa dobro ,možemo i mi bez poklopca i deri dalje sa 1,6 W. Na momente čudne prilike .. kad se ljudi okrenu točno na mene idu do kraja. Kako i ne bi kad su neki već dotjerali do 800W i 2,4m dish na 23 cm. Pa mogu mi upalit šibicu u ruci samo da stanem na balkon!
Isto tako prvi spliteri  na 10GHz! I to iz ne baš najbližih stanica . Pa ljudi valjda nas ne čeka to i na 10GHZ! Razdvajanje antenama 30 dB pa ti sad vidi što se tamo dešava ..

Ipak kad nema RS  na 3cm treba se probati tropo .. i da znate to ide.. dobro možda su i avioni . Čujem Lorenza do 559 i sa dva doplera : jedan gore drugi dole : valjda dva aviona u suprotnom smjeru !  Takva veza traje oko 10 minuta ako se potrefi avion i da se bar malo čuje tropo . Ujutro se Lorenz DL6NCI čuo gotovo stalno .. Isto je bilo i sa DL6NAA. Kladio bih se da je bilo i tropo-a. Na sjever je išlo standardno do poljske granice ali ne i preko. Na jug sreća pa odradilo sve u privih par minuta na RS . Claudio standardno i ostala ekipa iz I6.  Ipak vrlo čudne i neujednačene propagacije tako da i legenda Rudi , OE5VRL/5 nije po prvi put u logu. Jednostavno ga nismo čuli s ove strane Alpa. Navodno je bilo neko tropo otvaranje od 03-05 Z u nedjelju. Ja sam to prespavao.

Od tehnike sve isto kao i prošlih kontesta: 1,6W & 1,2m dish na 23 ( 31 veza ) i 1w & 85cm offset na 3cm ( 21 veza). Prvi put sa većom antenom i mislim da nisam pogriješio. El rotator je bio spreman ali ga nisam stigao isprobati.O rezultatima više na prijavnoj stranici .
Hvala svima na vezama. Da .. čuo sam 9A7V ako se ne varam na 23 kada ga je radio S51ZO ali je signal jednostavno nestao.
73s de Luci
Luci, 9A1Z

sm7vzx