Transverter 1296/144 MHz - AKCIJA!

Started by 9a6c, 18. September. 2024, 14:01:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

IARU UHF contest je pred vratima i zato transverter ide na akcijsku prodaju!

Transverter se pobuđuje s 500 ili malo više mW - ja sam ga ganjao s TR751 koji je na minimumu snage davao oko 700 mW.
Kako se vidi po slikama, osnovu čini transverter od DB6NT s pretpojačalom istog proizvođača. Ima stabilni oscilator na 10 MHz, prikladan antenski relej, a izlazno pojačalo je od DG0VE. Prvi vlasnik (IK2OFO) ga je mjerio prema podacima s poklopca, a kod 9A4QV je izmjerena izlazna snaga od +47 dBm (50W).
Cijeli sklop je smješten u vodonepropusnu kutiju i može se postaviti neposredno uz antenu da se smanje gubici u kabelu
Napajanje je naponom (u prilogu i DC kabel) od 13.8 V DC, ulazni i izlazni konektor je N tipa, a komanda za prelazak na predaju preko RCA konektora. Desni RCA konektor na slici služi za kontrolu izlazne snage, tu postoji neki referentni napon, ali nije me zanimalo pa ga nisam ni koristio.

Cijena je 600 EUR, dostava po dogovoru.

ALI - TO NIJE SVE!!!

Uz transverter dajem i 55 el F9FT yagi antenu. Antena nije nova i neki su nosači elemenata promijenjeni, može se rastaviti na 4 dijela po cca 120 cm. Od zračila ima dvadesetak cm RG213 kabela na čijem kraju je ženski N konektor.

Kontakt e mail: gggrubi@gmail.com
Mobitel: 095 516 76 18