Main Menu

HRVHF upgrade

Started by 9A8MM, 28. June. 2024, 18:56:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A8MM

Pozdrav svima.

Nakon dugo odgađanja, morao sam prebaciti HRVHF na nove verzije. U pozadini HRVHFs je Joomla (Prethodno J3, sada J5) i SMF forum (prethodno SMF2.0, sada SMF2.1). Na serverskoj strani imamo PHP 8.3 (prethodno 7) i MariaDB.

Iako sam pokušao zadržati što je više moguće toga, prelazak je rezultirao promjenama:

1. Tema koju smo prije koristili više nije podržana. Morao sam uzeti neku od tema koje su dostupne, i da je slična, i na nju sam vratio sve module i izbornike koje smo imali prije. Napominjem da je to dostupna besplatna tema i da nije rađena specijalno za HRVHF / HRS. Minimalne promjene se mogu napraviti, ali ako želimo personaliziranu temu, najbolje je da skupimo prijedloge i vidimo u kojem se roku to može napraviti.

2. Mali oglasi (kao što je već spomenuto u drugoj temi) su nestali. Komponenta (tako se u Joomla terminologiji zove dodatak) koju smo prije koristili nije više podržana. Ukoliko želimo zadržati male oglase u formi u kojoj smo ih imali prije, recite, i pronaći ću neku komponentu koja je dostupna i ažurna.

3. Nemamo više vezu između foruma i naslovnice. Prethodno smo za to koristili jFusion, dodatak koji je povezivao Joomlu i SMF forum, a koji više nije podržan. Logiranje je sada razdvojeno i to je jedan od razloga zašto je pristupačnije imati male oglase na forumu, na kojega se ionako moramo logirati za objaviti post. Međutim, neka nam to ne bude ograničenje ako treba vratiti male oglase u formi u kojoj su bili prije. Jedinstveno logiranje, za sada, nije moguće.

Za sva pitanja i sugestije, stojim na raspolaganju.

Marko, 9A8MM