'Ajmo sad malo na 70...

Started by 9a4m, 06. June. 2024, 06:41:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4m

Kao što se mnogima poznato, OIV je u proteklom vremenu zamijenio tehnologiju zemaljskog odašiljanja televizijskih sadržaja s DVB-T u DVB-T2 i s tim u vezi i vlastite TX mreže koje su radile na donjem dijelu UHF pojasa od 470 do 694 MHz.

Budući da su nakon te zamijene kao nepotrebni, zastarjeli za profesionalnu namjenu, a u cijelosti amortizirani ostali PA moduli starih DVB-T odašiljača, uprava kompanije je kao društveno odgovorna s posebnom pažnjom i poštovanjem prema radioamaterima odlučila određenu količinu tih modula donirati na korištenje hrvatskoj radioamaterskoj zajednici.

PA moduli se uz minimalne preinake i nadogradnje mogu koristiti kao izlazna pojačala snage u skladu s važećim propisima i ograničenjima u dijelu 70cm banda namijenjenog radioamaterskim komunikacijama.

Raspodjela modula povjerena je Radioklubu Samobor 9A1BIJ/9A1W, prema protokolu koji će osmisliti i ovdje objaviti koordinator donacije Krešo 9A2HM. Jedini uvjet je da se moduli koriste u svrhu za koju su namijenjeni, a to je unapređenje aktivnosti na UHF pojasu alociranom za radioamatersku djelatnost te da nisu namijenjeni za daljnju prodaju.

Stavljanje na tržište u bilo kom obliku i monetiziranje modula koji su donirani bio bi neetičan i nefer čin.

Čujemo se na 70!  8)

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9A2HM

Pozdrav svima.
Zaineteresirani neka se jave na moj mail, a preduvjet je spremnost za nabavkom 2 koaksijalna releja od kojih jedan  izlazni mora izdržati 1KW na 432 MHz i drugi ulazni koji treba izdržati 100W, te nabavka 8 trimer keramičkih kondenzatora od 15pF. Za detalje pišite mi na mail ili telefon 098 384 840.
Kreso

9a4m

Samo da nam tema ne ode u zaborav  ;)
HM Krešo jedva čeka da se riješi "tereta"  :)

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9A2B

Quote from: 9A2HM on 06. June. 2024, 06:53:51Pozdrav svima.
Zaineteresirani neka se jave na moj mail, a preduvjet je spremnost za nabavkom 2 koaksijalna releja od kojih jedan  izlazni mora izdržati 1KW na 432 MHz i drugi ulazni koji treba izdržati 100W, te nabavka 8 trimer keramičkih kondenzatora od 15pF. Za detalje pišite mi na mail ili telefon 098 384 840.

A sta mozemo, nabavit cemo :)
Samo ti daj shemu ili neku uputu na emajlo :)