Main Menu

Pomoć oko SSPA za 432 pliz!

Started by 9a6c, 13. May. 2024, 07:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Prošlu nedjelju krepnulo mi je pojačalo za 432. Bio sam nježan i umjesto na 500 sam ga držao na 300 W, ali avaj, nešto zamirisa i snaga pade na nulu.

Upute ili shemu ne mogu locirati a ako netko ima ideju, slobodno nek se javi. Pdf u prilogu nije reklama, to se više ne prodaje, ali je jedino što sam o njemu našao, uz sliku ima i par podataka o njemu.

Hvala!

GG

9a5ay

Pozdrav
Ne vidim mu hladnjak, znači da ima prisilno hlađenje (ventilatora). Pretpostavljam da nije lampaš, moraš malo uzeti pipalice unimetra i mjeriti gdje šta prolazi a gdje ne. Neš vjerovati šta sve možeš utvrditi organoleptički ako si daš 5minuta vremena koncentracije. Ako ne ide najbolje riješenje je kolega Kike u Labinu.
Damir, 9a5ay

9a6c

Organoleptički je utvrđen miomiris nagorene plastike, a i bijeli dim iz jednog mosfeta u napajanju koji je začudo preživio, ali čini se da dva drugara u VF kutiji baš i nisu. Bez sheme i metodom "crveno na plus, crno na minus" stekao sam neke spoznaje uz pomoć telefonskog navođenja i uputa. Pa se pokazalo da je ispravljač izgleda preživio, a VF dio izgleda nije i sad mu treba naći uzrok i pokušat ga osposobiti ako za to ima ekonomske računice, koje u ovom našem poslu uglavnom nikad nema.

Hvala svima koji su pokazali zanimanje, sućut i želju da pomognu ;)

GG