Field Day Sicilia 144 MHz

Started by 9a6c, 19. August. 2023, 06:25:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Sutra je novi period našeg Activity contesta, a termin se preklapa i s talijanskim natjecanjem Field Day Sicilia na 144 MHz.

Pravila na talijanskom jeziku mogu se naći na poveznici https://www.ari.it/contest-vhf-up/altri/7661.html, a uz malu pomoć Google translate može se i poengleziti, ali nema ničeg posebnog. Samo natjecanje traje do 15 UTC, znači tri sata dulje, a svaka veza s postajama sa Sicilije i pripadajućih joj otoka vrijedi dvostruko.

Natjecanje je tradicionalno dobro posjećeno od strane Talijana, a broj IT9 postaja zna biti i 30. Lani je u rezultatima bilo mislim oko 150 dnevnika, od kojih dobar broj s onima od doli, kako bi se to reklo :D

Za svaku 9A postaju veza sa Sicilijom lijep je DX, a tko je ikad radio "od Doli" zna kakvo je to veselje kad odradiš ono što inače rijetko i čuješ.

Sretno!

GG

9a4m

A neka aktivnosti s juga...

Bit će i nas s Korčule: 9A1V JN82IW pa ćemo probatI i mi "malo antenu put doli".
Ovaj put u sastavu S57Q, 9A4RV, 9A4VV, 9A4M.
Budemo svakog IT9 kojeg čujemo stavili na DX cluster pa obratite pozornost.

QSL via 9A4RV   ;)

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a6c

Mala napomena za one koji bi htjeli poslati dnevnik za FD Sicilia preko njihovog web  sučelja - robot im se nešto uskopistio pa treba sačekati koji dan i probati ponovo.
Inače sam jutros uradio sedam IT9 postaja s prosjekom preko 660 km. Nisu bili jaki, ali su veze išle glatko.

GG

9a6c

Mala napomena - da bi IT9 robot prihvatio log  bez reklamacija, treba ručno u edi file upisati kategoriju.
Dakle u retku "Psect" iz znaka jednakosti treba ukucati 1A za fiksne ili 1B za portabl postaje.

Njihova web stranica je https://www.arisicilia.it/ i pod INVIO LOG postupiti prema uputama.

Organizatori unaprijed zahvaljuju na svakom dnevniku.

POZZ

GG

9a6c

Mala napomena - za plasman u ovom natjecanju nije nužno odraditi vezu s IT9 postajom, a organizatorima će svaki dnevnik pomoći da konačni plasman svih bude što vjerodostojniji.
Za sada samo 2*9a na listi.

GG

9a4m

Quote from: 9a6c on 20. August. 2024, 15:20:26Za sada samo 2*9a na listi.

Eto nas još. Neka vide da nas ima  :)
Za sada si po prijavljenima 1° posto Stazione portatile, bar što se 9a1v tiče  8)

73
Mate 9a4m
9a4m - jn85ei

9a6c

Mala napomena - ja zato i pošaljem log isti tren da se mogu što duže gledati na vrhu:-)) Jako patim od plasmana u contestu...

Pogledam svaki dan i vidim da se broj povećava. A 9A1V je mlada i neiskusna ekipa koja još mora savladati kako se radi od doli, ali nije problem, nadoći će...posebno ako za promjenu ponesu i očale na lokaciju da ih laptop ne zbuni...

Šteta da je ovaj contest uvijek po pasjoj vrućini pa nije lako izdržati u autu niti pod ceradom...Počeo sam contest sa +29 C a pogasio kad je bilo +36. Sve u dva sata.

Naravno, uvijek ti je žao što se nije radilo do kraja, ali to ostavljam za drugi put.