Main Menu

Perzeidi 2023

Started by 9A5ISS, 17. August. 2023, 18:50:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5ISS

Pozdrav svima :D !

Evo malo i o meteor scatteru tokom meteorskog roja Perzeidi koji je nedavno završio.
Ove godine je bilo dosta dobrih refleksija, pogotovo 13.08. , kada je bio maksimum aktivnosti.

Aktivnost postaja je bila vrlo velika te se dalo odraditi podosta postaja, posebice tokom MS sprint kontesta.

Ovog meteorskog roja sam uspio odraditi 22 veze u periodu od 08. do 14. kolovoza, te 17 veza tokom MS sprint kontesta (12 i 13 kolovoz), od kojih su  10 veza održanih FSK441 modom, 2 veze MSK144 modom i (posebno zanimljivo) 5 veza odrađenih fonijom tj. SSB-om.
Tokom kontesta sam odradio 12 zemalja.

QRB ove godine nije bio nešto poseban: 1778km, postaja G0SYP, loc: IO83, mod: FSK441.
Postaje koje sam odradio fonijom su:  F6DRO (JN03, 1385km), F4EZJ (JN05, 1449km), F5JNX (JN37, 931km), DL8DAU (JO40, 915km) i SP2HMR (JO94, 992km), a sve su odrađene 13. kolovoza tokom maksimuma, kada su i burstovi bili najduži.

Oprema: malo modificirani Yaesu FT-221R, pojačalo od 60-etak watti, DJ9BV 10el. 6,3m duljine na visini od 10m AGL i MSHV program na računalu.

73 de 9A5ISS , Ivan  8)

Grok&Skviiik!

9A2M

Lijepo je vidjeti 9A pozivni znak na prvom mjestu u Europi. Pogotovo od mladog operatora koji je tek položio i ima licencu i pozivni znak tek tri godine.

https://mmmonvhf.de/ctest.php?year=2023

Još veći značaj ovakvom rezultatu daje i činjenica da je korištena oprema u odnosu na druge sudionike natjecanja skromna, da je veliki dio opreme Ivan izradio sam a samo manji dio kupio kao i da se radi o vrstama rada za koje treba jako puno znanja i iskustva.

Ivane, čestitke od srca i samo tako naprijed!

73 de 9A2M, Hrvoje

9A3AL

Ivanova inicijativa, htijenje i iznenađujuće dobar rezultat zavređuju divljenje i svaku pohvalu. Moram primijetiti da na talentirane pojedince u različitim sportovima država svake godine troši milijune i to po osobi. S druge strane, vrhunskim mladim radioamaterima nismo u stanju osigurati niti standardni uređaj, koji košta kao npr. pola kotača sportskog bicikla, ili jedna pancerica. 

Ognjen, 9A3AL

9A2EY

Bravo Ivane, ČESTITKE!
Krasan rezultat i naša nova nada na europskoj MS sceni.
Šaljem ti jednu knjigu kako bi bio još bolji u idućem MS okršaju.
Puno pozdrava,

73, Željko 9A2EY