9a 50/70 contest

Started by 9a6c, 24. June. 2021, 10:07:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Eto ga ante portas pa se pitam kakvog smisla ima njegov termin u vrijeme Tesla memorijala kad nitko za to i ne mari i ne zna.

Je, prije 20 godina dalo su tu nalupati 4-500 veza, ali danas, iskjuzmi, termin je banana. Onda je bilo nacionalnih FD natjecanja i puno slučajnih prolaznika. A danas se najviše prolazi na FT8 pa nam je i broj veza ludilo.

Strah me i pomisliti koje sve napore naši najodgovorniji UKV ljudi ulažu da contest izroni iz mulja...

U čemu je problem, zašto se jednostavno taj contest ne premjesti u termin sveopćeg IARU 6m contesta? Ako mogu 9A microwave ili 9A VHF CW, može i ovo.

Udrobiti ga u Tesla memorijal ima smisla jedino ako je smisao u besmislu, a to se najbolje vidi po rezultatima i broju veza.

O besmislu vezanom za IARU R1 VHF i UHF&UP ćemo kad dođe vrijeme. NA našem robotu rezultai će do smrti ostat privremeni, logovi top secret, a za 2013 sam uredno dobio dva pokala za plasmane u oba?

Slovenci mogu, mi ne možemo?  A naš robot pruža kudikamo više analitičkih alata od njihovog.

CU

9A2HM

Quote from: 9a6c on 24. June. 2021, 10:07:49

O besmislu vezanom za IARU R1 VHF i UHF&UP ćemo kad dođe vrijeme. NA našem robotu rezultai će do smrti ostat privremeni, logovi top secret, a za 2013 sam uredno dobio dva pokala za plasmane u oba?

Slovenci mogu, mi ne možemo?  A naš robot pruža kudikamo više analitičkih alata od njihovog.

CU
Kolega, ispravak netočnog navoda, na našem robotu rezultati su "prijavljeni" a ne "privremeni".
Konačne rezultate možete vidjeti na https://www.hrvhf.net/index.php/rezultati-ukv-natjecanja/rezultati-2011-2020 nakon što ih službeni IARU robot obradi.
LP
K
Kreso

9a6c

Kajem se, razlika je drastična, ali ishod isti - nula bodova.

IARU robot uredno obrađuje rezultate i šalje nekakva priznanja, ali kod nas nema pomaka. Uostalom, za 2013 su još ti drveni rezultati, a kod mene dva pehara?

Zašto sam ih dobio? Na njima piše da su za IARU VHF i UHF, poslao ih je HRS - na temelju čega? NIsam to valjda dobio za prijavljene rezultate? Jer drugih nema na vidiku, log se ne vidi i sve tako u krug.

Nije lako branit neobranjivo, ja bih završio, sve ovo je samo retorika na račun našeg UKV managera i njegovih prethodnika koji se manje više nisu pomakli korak naprijed.

ZAšto smo ustanovili paralelna natjecanja 9A VHF CW i 9A microwave, a za IARU VHF i UHF itd nismo?

Pitanja su retorička pa zato QST  i NHF.

GG

9A2HM

Quote from: 9a6c on 24. June. 2021, 12:56:06

IARU robot uredno obrađuje rezultate i šalje nekakva priznanja, ali kod nas nema pomaka. Uostalom, za 2013 su još ti drveni rezultati, a kod mene dva pehara?

Zašto sam ih dobio? Na njima piše da su za IARU VHF i UHF, poslao ih je HRS - na temelju čega? NIsam to valjda dobio za prijavljene rezultate? Jer drugih nema na vidiku, log se ne vidi i sve tako u krug.

GG
https://www.hrvhf.net/upload/iaru_vhf2013.html
LP
K
Kreso

9a6c

Je, odlično.

Ali u tablici s linkovima na rezultate lijepo stoji da su rezultati prijavljeni, a kad odaberem 9A kao zemlju iznad tablice s ovim prijavljenim rezultatima, dobijem ovo:
https://www.hamradio.hr/vhfrobot/cc_log.php?What=p&CID=2013-09-07

Ni na tvom ni na mm linku nema uvida u log ili error listu, mogućnosti pregleda statistike bilo koje vrste.

Ne bi mi palo ni na kraj pameti kopati po robotu i rezultate tražiti pod UPLOAD dugmićem. A na mom robotu bodovi su u bruttu, dakle bez UBN-a što ne mora odgovarati konačnom stanju, meni su skinuli skoro 10%, ali ajde, "sačuvao" sam treće mjesto...

I onda odem na slovenski robot da pogledam samog sebe u detalje...

9a4qv

10 INPUT "9A6C"
20 IF 9A6C=previše_pita THEN 9A2M = izbaci_ga_sa_foruma
30 GOTO 20

:D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

E blago meni...kad sam ja programirao u BASICU...nema ni 40 godina :'(  Kako vrijeme prolazi...

Šta mora bit, bit će, ali ovo nema veze s Krešom. Ja bi rekao da je greška sustavna i ponavlja se.

A ti si me riješio u tri linije ::)

E, a nisan ni pita kako doć do onih UPLOAD rezultata?

:o

9a4qv

Riješio sam te nabrzaka  ;D

Sve OK, kužim problematiku ali ne kužim sad tu naknadnu pamet.
Pa godinama znamo kako to funkcionira ili ne funkcionira u savezu.
Sad tražiti neke rezultate iz '45 je po meni totalno gubljenje vremena i energije.
Šta ima veze zašto si dobio pehar ili ga nisi dobio, kao da tebi drvo nešto znači?
Bilo pa prošlo...
Ako misliš stvari popeglati po PS-u onda se moraš javiti za menadžera pa popeglati cijeli web i sva pravila i nebuloze kojih naravno ima. Uz to moraš biti spreman da dalekometnu pljuvačinu  ;D

Uz Marka na HRS-ovom forumu sad si se i ti uprizorio sa naknadnom pameti...
Kao da do sada nismo svi znali šta i kako se radi u HRKljušima i kako se radi sa endless diplomama u organizaciji HRS VHF natjecanja.

Treba ti formatirati "disk", nema druge  ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A2HM

Quote from: 9a6c on 24. June. 2021, 17:03:30

E, a nisan ni pita kako doć do onih UPLOAD rezultata?

:o
pa lijepo sam ti dao link gdje bi svako tražio arhivu https://www.hrvhf.net/index.php/rezultati-ukv-natjecanja, a pošto slika govori 1000 riječi evo i slike
LP
K
Kreso

9a5ay

Quote9A2M = izbaci_ga_sa_foruma
Gdje je nestao čuvar zakona?

73,D

9A2M

Kolega 9A5AY molim bez provokacija. Ako ti nečiji post smeta pritisni gumb Prijaviti moderatoru i obrazloži zašto.

9a6c

Ceterum censeo...rekao bi Katon stariji i drevnim rasprava u vezi Kartage u odnosu na Rimljane...ko o čemu, baba o kolačima.

Da se ne citiram kao neki bivši pristupnici na HRS forume, ipak bi postavio pitanje, again and again, o smislu ovog natjecanja u ovom terminu.

Što nas priječi da promijenimo termin, ne moramo oko toga ni dizati veliku paniku i prašinu, jer ako se termin pomakne na treći vikend lipnja, upadamo u etablirani IARU 50 MHz termin kad svi rade ovako ili onako, a mi ćemo se samo okoristiti.

Gledam na tablicu s vječno prijavljenim rezultatima i jedva sam uspio izbrojit 10 prijavljenih dnevnika, od  toga nešto i stranaca.

Za koga mi onda udaramo glavom kroz zid i glumimo da se nešto događa? Što nas sprječava da termin pomaknemo i od contesta napravimo ono što jest, tj. contest, a ne gubljenje vremena i uvjeravanja korespodenata da nam ipak daju neki broj različit od 000, jer ljudi pojma nemaju o čemu se radi i u biti ih zanima samo uraditi vezu pa su nepopustivlji i neće da daju ni 001, a kamo li nešto više od toga.

Znam da sve ovo mogu poslat i manageru direct, ali volio bi čuti što i ekipa misli o tome. Jasno mi je da ovaj opseg sjeverno od Save ne daje veće mogućnosti za plasman kao na 2m, ali statistika kaže da ovaj opseg preferira južnije lokacije. I onda netko svatko ima neki način da se izrazi, dokaže i zabavi.

Ući u top ten na 2m&UP za jug je san snova ili neadekvatno ulaganje bez prihvatljivog cost/benefit odnosa, ali cilj saveza (malo s je s razlogom) bi trebao slijediti politiku Mao Ce Tunga, mislim na ono "neka cvjeta tisuću cvjetova".

I koliko god nam bilo drago kad naši prvaci zasjednu na prva mjesta u EU na frekvencijama koje na jugu znače beskarajno okretanje skale i žicanje skedova, možda bi trebalo malo proširiti obzor i na neki način dati poticaj aktivnostima na područjima gdje nema QRM-a.

I nemojte mi sad gurati pod nos mojih par plasmana na 23 cm, to je zato što sam ja maher starog kova kojem fali društva i QRM-a :P

POZZ

9a6c

A šta reći... gledam lanjske rezultate ovog velebnog contesta i u dva navrata izbrojim jedva 11 pristiglih dnevnika, od čeka dva is S5 landa. Na 6m nešto preko 300 prijavljenih veza, na 4m preko 10 čak?!

Čemu služi ovaj contest i kome? Ako zato da možemo reći da ga imamo, onda to treba u pravilima i reći, jer termin i okruženje nisu stimulativni, nitko za njega ne zna i par entuzijasta mora se dobro pomučiti kako bi korespodentima objasnili o čemu se radi.

Šta nas sprječava da ga razdijelimo u dva dijela po svakom opsegu po jedan i termine uskladimo s IARU R1 ekvivalentima u kojim je aktivnost značajna, čak i u terminu koji je lošiji od onog od prije 20 godina. Ali ima ljudi na bandu koji znaju zašto su tu, a rekreativaca je daleko manje i živo je.

Ako može na 2m te na 70 cm&UP, zašto ovdje ne može.

Zašto ne bi onim entuzijastima s juga Hrvatske dali priliku da se izbore za neki relevantan plasman u EU okvirima, jer na višim frekvencijama to mogu samo sanjati? Pa čak i bez tih pretenzija sigurno će contest biti puno zabavniji od ovog koji sad imamo na kalendaru.

Čemu ovo tvrdoglavo lupanje glavom u zid, priznajem - nije mi jasno.

Palimo stojadina na guranje, umjesto da vozimo kao sav svijet.

CU

9A2B

Quote from: 9a6c on 06. April. 2024, 08:08:35Palimo stojadina na guranje, umjesto da vozimo kao sav svijet.

CU

Nikad niis znao cijeniti oldtajmerski hobi  ;) :D