9A UKV rang lista - Update!

Started by 9A4FW, 02. March. 2008, 17:56:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A4FW

Molimo sve zainteresirane da provjere svoje podatke u aktualnoj UKV rang listi na ovom portalu. Ako ima novih podataka koji nisu osvježeni, pošaljite ih na e-mail: 9a4fw@hamradio.hr do 10. ožujka 2008. godine. Lista sa osvježenim podacima će biti objavljena u časopisu Radio HRS 02/2008.

73 de Željko, 9a4fw

9a6c

A jel...

Oće bit još šta osim te rang liste, a?

:P

9A4FW

Hoće, hoće...

da ti ovdje napišem ili ostavim za e-mail :)

CU

73 de Željko, 9a4fw

9a6c

9A2WA

Ostalo je neodgovoreno na krucijalno pitanje?????????
Koja su pravila igre???????
Da li se računaju veze koje smo radili  IZ SVOG QTH LOKATORA na koji glasi dozvola ili ONAKO ZBIRNO ??????
Kao što je do sada bio slučaj!
Mislim da bi trebali definirati P R A V I L A ! ! !

Pozdrav Mike 9A2WA
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A9T

Još jedno kurcijalno pitanje, ??? ???

Čemu rang liste kad kolege rade veze jedni za druge.. :-\ :-\
Stara priča...gdje nam je Ham Spirit?
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A1Z

Gledajući prijave i komentare te aktivnosti u kontestu i općenito predlažem da se prijave lažni podaci za UKV rang listu i to naravno značajno viši kako bi izazvali pozitivnu zavist i motivirali opću 9A populaciju za rad. Ili je moral već tolko nisko da i normalni rezultati obeshrabruju i bacaju u očaj. Pa godine nas odaju i valjda bi trebali uživati u svakoj vezi kao da je nova. Ionako smo sve to već radili i radili . Ali nije zbrajanje polja JEDINI motiv. Čak i lovcu je gušt kad vidi dobrog kapitalca u šumi a ne podigne pušku . Ali gušt je tu: mogao je , bio je tu i spreman. Tko mu ne vjeruje neka ne vjeruje bio je tu radi svog gušta. Liste su dobre ali nije sve u njima ! Ajmo se ljudi malo aktivirati!

Vy 73s de Luci , 9A1Z
Luci, 9A1Z

9A4FW

Evo par pojašnjenja za listu:

1.  Računaju se sve veze rađene iz istog velikog lokatora (npr. JN85) koji je upisan u dozvoli ARP.
2.  U zagradi treba navesti broj rađenih lokatora preko EME-a

Svaka poznatija lista u EU ima i svoja pravila. Naša su tu već godinama, ali nije nikakav problem promijeniti ih po uzoru na druge.
Rad veza na druge znakove ne treba ni komentirati  >:(

73 de Željko, 9a4fw

9A2WA

Pozdrav željko stari meteoriđijo!!!! ;D
Baš mi je drago da si iznio nova pravila ,jer prije očito  nisu bila ovakva..... ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Izgleda da si se i ti upisap u crno /bijelu tehniku na fotografijama  Hi !
Pozdrav UKVeašima ma gdje bili !

73 Mike 9A2WA
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A4EW

Pozdrav Mike,

Ma pravila su oduvijek bila takva samo što ih se nisu svi pridržavali. Tako je npr. radioamater
spletom životnih okolnosti nakon recimo 20 godina života i UKV aktivnosti preselio iz JN85 u JN75
polje. I nakon 5 godina UKV aktivnosti prijavi se na rang listu sa zbrojenim rezultatima svog rada
iz oba lokatora. I tako ispada da je napravio sve iz JN75. Naravno, po pravilu je trebao poslati
prijavu za oba lokatora iz kojih je do sada bio aktivan sa odvojenim rezultatima za svaki od njih.

UKV rang lista ne zahtjeva nikakve dokaze o održanim vezama, sve ide na savjest onome tko
prijavljuje i potpisuje taj rezultat. A vjeruj mi, vrlo lako se međusobno prepoznaju oni koji "mute
vodu" sa lažno prijavljenim rezultatima.

Btw, pričao sam sa 9A4FW oko toga da li bi se trebalo izbaciti računanje veza odrađenih preko
EME za UKV rang listu. Tj. po uzoru na sve države oko nas koje su to već davno prije napravile
otvoriti dvije liste: jednu za "zemaljske" vrste rada a drugu samo za EME.
Mislim da bi tu trebali napraviti promjenu, jer smo ostali posljednji koji koristimo ovaj sistem zbrajanja
"sa zagradama" za EME veze.

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje

9a1un

ZZ,

Kad smo vec kod ovih zagrada i EME rada na slijedecoj  EME convention koja ce se odrzati u Firenci jedan od prijedloga je
odvajanje EME liste na 2 djela. Ako prodje trebali bi imati odvojenu listu za veze odrzane digitalijama, znaci posebno CW/SSB posebno JT

73 Davor 9A1UN

9A4EW

Quote from: 9a1un on 04. March. 2008, 16:57:30
ZZ,

Kad smo vec kod ovih zagrada i EME rada na slijedecoj  EME convention koja ce se odrzati u Firenci jedan od prijedloga je
odvajanje EME liste na 2 djela. Ako prodje trebali bi imati odvojenu listu za veze odrzane digitalijama, znaci posebno CW/SSB posebno JT

73 Davor 9A1UN

OK Davore, ali mi prvo moramo napraviti našu 9A EME rang listu a tek onda po potrebi odvojiti veze
po načinu rada.  :D

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje

9A4FW

Quote from: 9A2WA on 04. March. 2008, 15:48:52
Pozdrav željko stari meteoriđijo!!!! ;D
Baš mi je drago da si iznio nova pravila ,jer prije očito  nisu bila ovakva..... ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Izgleda da si se i ti upisap u crno /bijelu tehniku na fotografijama  Hi !
Pozdrav UKVeašima ma gdje bili !

73 Mike 9A2WA

Eeee Mike, skoro sam se srušio sa stolice kada sam skužio da je prošlo gotovo 20 godina od moje prve MS aktivnosti  :)
Napravimo prijedlog novih pravila za rang listu pa ću ih poslati ovdje na raspravu, a do tada imamo što imamo...hi.

Veliki pozdrav i hrvatskom jugu uz napomenu da će od sada antene malo češće biti okrenute put doli !  ;)

CU & 73's

Željko, 9a4fw

9A4EW

Pa evo, pošto je Željko dao inicijativu za prijedlog novih pravila 9A UKV rang liste ja ću se usuditi
javiti prvi. Dakle poznato je da su kod nas u 9A još uvijek ostala pravila koja su bila i u vrijeme
kada se UKV rang lista objavljivala u časopisu Radio-amater, VHF biltenu, ROG-u...znači u tiskovinama
koje su izlazile na prostoru tadašnje YU. U međuvremenu su se S5 i YU radioamateri odlučili za nova
pravila. Ta pravila su druge EU zemlje uvela još davno prije. Časopis DUBUS od samog početka
svog izlaženja.

Ne moramo otkrivati toplu vodu nego se samo malo okrenuti oko sebe i zaviriti kod susjeda u dvorište.
Pravila su jednostavna. Napraviti 9A UKV EME listu i ostaviti ovu staru 9A UKV listu s pravilima kakva danas
imamo ali bez EME veza. Dobar primjer je slovhf.net gdje se može vidjeti kako je to riješeno u S5.

Što se tiče odvajanja veza rađenih raznim digitalijama od konvencionalnih CW/SSB veza tu ne bih
za sada radio nikakve podjele dok nevidimo što će se u tom smjeru rješavati na predstojećim konvencijama
i sastancima.

Eto to je to, kratko i nadam se jasno.

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje

9A4FW

Eh, ovdje je moje razmišljanje nešto drugačije.
Mislim da je slijedeća lista najrelevantnija u EU: http://www.vhf-dx.net/top.html .

Ta lista razdvaja po svim kriterijima i kao takva je najrealnija. Jer uvijek ostaje pitanje kakva je razlika između MS i EME veze? Osobno mislim da je veća razlika između CW/SSB i WSJT veze.

73 de Željko, 9a4fw