Main Menu

9A5RK ( ex YU2RKA ) SK

Started by 9a3aq, 02. February. 2021, 14:43:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a3aq

Napustio nas je zauvijek naš Bašćanin, Anđelko Kučar. Za one koji ne znaju, Anđelko je bio stručnjak u telekomunikacijama (4G,LTE, GPS...), predavac na europskim i sveucilistu Dhahran Saudijske Arabije....Svojom velikom stručnošću dao je svoj doprinos u Domovinskom ratu.
Počivao u miru !
(https://www.linkedin.com/in/dr-andy-kucar-9570759) & Facebook

Dopuna 9A3AQ ( ex yu2riz ) :
Anđelo je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu.. bio je radio amater i prije dolaska na fax.. .. bio je i suosnivač Radiokluba na ETF  YU2CTF.. poslije diplomiranja kratko vrijeme radio je u RIZu.. a onda otplovio u svijet.. 1990 osnovao je u Kanadi svoju firmu RADIO4U  koja se bavila
consulting engineering wireless terrestrial satellite marine research development education IT QoS worldwide... radi posla jako često je putovao širom svijeta.. za radioamaterstvo je imao manje vremena, ali je za vrijeme čestih posjeta domovini održavao veze sa starim društvom .. čestitke za praznike i obljetnice su bile redovne
R I P  ANĐELO 

9A4ZM

Ah, YU2CTF, naviru sjećanja ...

Posljednji pozdrav Anđelko, počivao u miru.

73 de Maki

9A6R

Sve nas manje ima tu... :'(

R.I.P.

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A3AL

Hvala na obavijesti i ujedno lijepoj gesti od 9A3AQ, gdje nas podsjeća na UKV amatera i uspješnog zagrebačkog studenta od prije pedesetak godina. U proteklom vremenu, dosta puta sam ga se sjetio i pitao se gdje je otišao tako aktivan radioamater s ETF-a? Očekivao sam da je nastavio i uspješnu profesionalnu karijeru, a to sam sada i doznao na ovako tužan način.

R. I. P.

9A3WP

Hvala na obavijesti Zlatko. Anđelka sam upoznao uz tvoju pomoć.

Svake godine smo si povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana
razmijenili čestitke i još po koju usputnu rečenicu...
Svatko od nas ima svoj put, pa nam jednom dođe i vrijeme
kada se moramo oprostiti od ovog Svijeta...

Posljednji 73 dr om Anđelko,
počivao u miru!

Goran, 9A3WP

OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2EY

Koja tužna vijest. Dugo se nismo vidjeli, a zadnji susret bio je na Anđelkovom krasnom predavanju na FER-u prije nekih 15 godina. I tad smo se na ručku dotaknuli davnih studentskih dana i nezaboravnog YU2CTF-a. S Anđelom me veže i jedna zanimljiva profesionalna situacija. Dolaskom u INA Naftaplin preuzeo sam održavanje radijskog sustava za prijenos podataka na plinovodima. Prvo upoznavanje sustava bilo je kroz projektnu dokumentaciju. A gle tamo, jedan od projektanata bio je Anđelko, tada zaposlen u tvrtki Iskra u Ljubljani. I dan danas čuva se ta dokumentacija, a time i sjećanje na jednog divnog i nezaboravnog kolegu: kolegu i prijatelja Anđelka.
Što se može reći nego počivaj u miru dragi Anđelko.

Željko 9A2EY