Croatian 50 MHz contest - prijedlog pravila

Started by 9A4FW, 23. January. 2008, 01:21:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Koji je od predloženih naziva najbolji za me?unarodno natjecanje na 50 i 70 MHz u organizaciji HRS-a ?

Croatian 50/70 MHz contest
19 (48.7%)
Croatian magic contest
12 (30.8%)
(Croatian) LOW BANDS VHF CONTEST
4 (10.3%)
9A six AND four CONTEST
4 (10.3%)

Total Members Voted: 38

9a2ko

Cestitke Zeljko, napravljen je izvrsan posao 73

9A4FW

Pozdrav Eduard,

i ja mislim da će contest biti odličan. Pravila su maksimalno pojednostavljena, termin i dužina su UFB, pa bi moglo biti dosta aktivnosti. Upravo se spremam nabaviti opremu za 70 MHz :)

Ugudan dan,

73 de  Željko, 9a4fw

9a2d

Quote from: 9A4FW on 31. January. 2008, 16:04:14

Upravo se spremam nabaviti opremu za 70 MHz :)

Bogme populacijska politika nove vlade pokazuje dobre rezultate. Čestitke.

73 de 9a2d

9A4FW

Pozdrav Vlado,

znaš kako je, Zlajo nam je od danas penzić pa nek radi nešto.
Samo mu još moram javiti  :)

73 de Željko, 9a4fw

9a2d

Ma njega treba sada (SB, ispričavam se na izrazu) zajašiti, da nam se ne propije od dosade.

73 de 9a2d

9a5cw

U dogovoru sa YU7EF voljan sam objaviti dimenzije 3 el. QQ za 70MHz 9.6dbi ! 1.3m boom
Spremit ću i članak za časopis, ako mi ga novi uvrednik objavi.  :P
Transverter za 70MHz jos malo pa gotov, tranzistori su stigli tnx. 9A2VJ...

73

9A6R

Objavite ako je moguće.Svaka nova shema i nacrt je dobrodošla.Ja radim sa 5 el.DK7ZB yagi ali imam i fiberglasa tako da bih mogao i taj QUAD složiti.Da je koji el.vše isto nebi škodilo,hi.73 Patrik.

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cw

Pop bas nema namjeru razvijati Quad antene, to vise radi za prijatelje... 3 el. QQ je quad malih dimenzija za portabl rad
(vidi 9a4qv EME na 2m). Dimenzije imam za 2,4,6 m, svaka na svome boom-u, elementi su od AL zice 3mm.

6R ja isto imam 5 el. DK7ZB koju sam jos lani sastavio i nikad je nisam na stup stavio, bila je na dimnjaku cijelo
ljeto dok nije pala sa njega na krov i malo izoblicila prilikom pada. ;) Na nju sam sa IC706mk2 cuo I0JX/b tropo i odradio 3 talijana.

Pop je za 4/6 m napravio multi band antenu pa pogledajte na njegovim stranica www.yu7ef.com   .

Evo točnog linka: http://www.yu7ef.com/efDUOBANDS.htm
i g7cnf linka: http://www.ham-radio.me.uk/EF_Duo_Antenna.htm

73 i GL

p.s. G7cnf je prvi odradio Xatlantic qso sa VE9AA 4/6m ... neznam sa kojom antenom
p.s.s. http://ham-radio.me.uk/Transatlantic.htm

9A6R

Da vidim tu Xband vezu koja ne vrijedi za ništa hi.Ali nije mi na umu umanjiti uspjeh jer u svakom slučaju treba to čuti a nije baš blizu,hi.Ja također imam Xband vezu sa Ciprom koja nije bila 449 kao njihova već 59 ali ne računa se za DXCC.
U vrime kad sam uradio CU8AO Amer sa istočne obale je prijavio radiofar sa Azora.Ali oni nemaju taj band tako ništa od veze.
Nadam se da će u budućnosti biti sve više zemalja koje će moći raditi na ovom zanimljivom bandu.
Trenutno sam na 21 DXCC,sve potvrđeno.

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4qv

Quote from: s56a on 25. January. 2008, 14:56:30
Izbor MF od 25 MHz je verovatno strateskog znacaja, da bi treci harmonik bio sto blize radnoj frekvenciji pri upotrebi ne-balansiranih mesaca. 

LP MMM S56A

Mario pozdrav,
kako nesto kemijam oko 70 mhz uređaja i transvertera, išao sam samo malo analizirati ovu tvoju tezu i došao do upravo suprotnog zaključka. MF od 25 mhz se nalaže skoro pa kao idealno riješenje miješanja, sve ostale varijante su lošije, 42+28 je najlošija varijanta, nešto bolja 21 + 49, a ja sam se odlučio zbog nekih drugih razloga na 20+50 i tu neće biti problema, možda nešto malo od 70 do 70.083 ali to je ionako skoro sve beacon beacon područje.

excel tablice rade čuda, ne treba ti kalkulator

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

Da li je IO HRS-a na kraju prihvatio ova pravila i odobrio natjecanje. Ako je, trebalo bi pravila staviti među ostala. Naravno, logično pitanje, ako nije, zašto nije?

73 de 9a2d

9A4FW

Pozdrav Vlado,

IO HRS-a je jučer potvrdio natjecanje i predložena pravila. Natjecanje će biti dodano u kalendar do kraja tjedna. Pravila moram prevesti na engleski i proslijediti ostalim managerima i portalima, s tim da ću to učiniti malo kasnije kako bi što bolje tempirali objavu te vijesti.

CU in Ctest,

73 de Željko, 9a4fw

9a2d

E braco, ovo me je razveselilo, dokaz da lijepa riječ otvara i željezna vrata. Nisam siguran za to tempiranje, nemoj baš biti siguran da svugdje to klapa (pa i kod nas, npr. po mojim saznanjima Marconija na 50 nema ali se nalazi na ovoj stranici, tj. može se tempirati ali pitanje je da li će UKV manageri to stvarno i objaviti, neki čitaju samo svoje časopise jer nemaju Internet). Naravno, nije kritika.

73 de 9a2d

9A4FW

Ma ne brini, biće sve objavljeno na vrijeme. Planiram poslati kružni e-mail početkom ožujka, tj. odmah poslije PHK (1.i 2. 03.).
Marconi je maknut iz našeg kalendara prije mjesec dana, ako ima još neko mjesto da ga slučajno nisam obrisao, javi mi...
Dodao sam pravila u rubriku pravila natjecanja, ali još nisam u kalendar, ali budem sutra.

73 de Željko, 9a4fw

9A4EW

Quote from: 9a2d on 20. February. 2008, 20:17:22
E braco, ovo me je razveselilo, dokaz da lijepa riječ otvara i željezna vrata. Nisam siguran za to tempiranje, nemoj baš biti siguran da svugdje to klapa (pa i kod nas, npr. po mojim saznanjima Marconija na 50 nema ali se nalazi na ovoj stranici, tj. može se tempirati ali pitanje je da li će UKV manageri to stvarno i objaviti, neki čitaju samo svoje časopise jer nemaju Internet). Naravno, nije kritika.

73 de 9a2d

Pozdrav Vlado,

Mi se trudimo da ovaj portal bude mjesto okupljanja pravih entuzijasta i zaljubljenika UKV bandova.
Nemamo niti jednog moderatora tema, tj. cenzora jer nam to i ne treba. Ovdje se okuplja ekipa koja
voli raditi na "visokim frekvencijama" i do sada sve ide OK.
Evo sad će i godina dana od kako je proradio portal, a mi nismo imali ovdje niti jedan flame.
To je jako dobar pokazatelj. Mislim da radioamateri koji posjećuju ovu našu stranicu s tim nastupom
tj. respektom dokazuju koliko im je stalo do nje.

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje