Članske diskusije

Started by 9a4qv, 03. August. 2015, 12:49:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6arp

Baš me ljepo zabavljate

1IW:6ARP    3:0

9A1IW

Dakle, povlačiš ostavku?

Zašto smo mi danas feštali?

A sad ozbiljno, ostavka ili ne, meni je svejedno, nakon izborne skupštine sve se mijenja, pa i UKV menadžer. Tih 6 mjeseci ćemo preživjeti. Ono što je bitno je da demantiraš netočne navode prema kojima su APRS čvorovi nelegalni zbog pogrešne oznake. To je čista LAŽ i stvara nepotrebnu paniku među ono malo ljudi što ima volje nešto raditi za širu zajednicu.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9A3IV

1IW, daj molim te smanji doživljaj. Pokreni blog, piši 24 sata, Večernjem, Bolkovcu, radi intervjue ali prestani. Ne slažem se sa time što su ti zabranili pisati na HRS forumu, ali svoje frustracije nemoj iznositi ovdje. 

73 Damir

9A1IW

Ne radi se o frustracijama, šta god da to značilo, već o čistoj destrukciji UKV memadžera i pomutnji koju je (namjerno) stvorio oko APRSa.

Blog će krenuti ako se vrati sloboda pisanja na forumu. Krećem od analize ugovora i nagrada u prve 2 godine sadašnjeg vodstva. To mi je najzanimljivija tema.

Već da se mi držimo APRSa, Hakom je rekao svoje, vijest na naslovnici i kraće pojašnjenje označavanja digija bi bio dobar način opovrgavanja glasina.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9a2sb

Nisam uživo aktivan kao APRS čvorište,ali koristim blagodati istoga u pračenju VHF propagacija, uživo, na bandovima......radi Hepburn,radi F5LEN,ali i ovo:
http://aprs.mountainlake.k12.mn.us 
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9a2jg

Neke od odgovora koje čekate ste dočekali vidjeti večeras na helifor forumu. Pitanje je dana kada će, integralno, osvanuti i ovdje.

Ipak je HAKOM dokazao da služi hrvatskom narodu.

9a2jg

Eno visi, hvala Viktoru 7ZZ.

9a2jg

Umro je Marijan Kelava, 9A5AXW, čovjek, domoljub, dragovoljac DR-a, predsjednik RK Split 9A1AKL/9A2A. Zlotvori ne daju onamo, pa ovdje obaviještavam svekoliko članstvo da je umro hrvatski branitelj, rođen 1969. kojem je Hrvatska bila u srcu.
Neka ti je laka hrvatska zemlja, koju si toliko volio.
Sahrana će biti u Buku, Slavonija, u srijedu, ili četvrtak, budemo točno javili.
Rođen u Osijeku, bit će pokopan u svojoj Slavoniji.
PUMB

9a6c

Zlotvori HRS-a bez problema objave takvu informaciju, ako im  se dostavi. Pa je treba dostaviti.
Na isti način je objavljena i vijest o npr 9a7lfz SK. Jer je netko dostavio. Znaš li tko?
Osobne frustracije nastranu, urednik web stranice ima svoj mail, a ako me memorija pamćenja služi čak i pravdeno i nepravedno banirani korisnici foruma mogu se registrirati i koristiti opciju "pošalji vijest".
Ali iz nekog razloga ne mogu pisati na forumu. Valjda su nešto zgriješili?

Očekivati da HRS na bilo koji način ima pristup smrtovnicama hrvatskih radioamatera malo je tu mač.

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Zlotvori HRS-a bez problema objave takvu informaciju, ako im  se dostavi. Pa je treba dostaviti.
Na isti način je objavljena i vijest o npr 9a7lfz SK. Jer je netko dostavio. Znaš li tko?
Osobne frustracije nastranu, urednik web stranice ima svoj mail, a ako me memorija pamćenja služi čak i pravdeno i nepravedno banirani korisnici foruma mogu se registrirati i koristiti opciju "pošalji vijest".
Ali iz nekog razloga ne mogu pisati na forumu. Valjda su nešto zgriješili?

Očekivati da HRS na bilo koji način ima pristup smrtovnicama hrvatskih radioamatera malo je tu mač. A osmrtnicu na ime pok. 9a5axw nisam primijetio ni u internetskom  izdanju Slobodne Dalmacije, što inače pratim jer je smrt dio mog posla.

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Sori, došlo je do greške pa sam nekako kopirao samog sebe.

Mea culpa...mea maxima culpa...

9a3sm

Quote from: 9a6c on 10. July. 2023, 20:40:55
Sori, došlo je do greške pa sam nekako kopirao samog sebe.

Mea culpa...mea maxima culpa...
Jesi popio kavu prije spavanja .. hahaha

9a6c

Ma nije to, nego sam ispalio post bez posljednje rečenice pa onda otišao na osmrtnice i umjesto da otvorim edit ja se vratio dva koraka natrag i tako replicirao sam sebi :o
A nije pristojno brisati svoje postove po forumu, ma kako blesavi bili i tako sam to ostavio uz ispriku u trećem koraku.

A godine moj Matane, šta ću, nadam se da ću kad za koji dan postanemo kolege po profesiji i ja procvjetati :P

G

9a2jg

čak i pravdeno i nepravedno banirani korisnici foruma

Neću ulaziti u diskusiju sa nikim, a najmanje s drugom Goranom, jer je upravo on (uz još par istomišljenika) bio oruđe vlastodržaca, koji su ih (is)koristili da me izbace s HRS foruma. Sama činjenica da on sam piše da, eto, nije mogao s manjim, postoje "pravedno i nepravedno banirani", dokazuje karakter HRS vlasti, zadnjih 20 godina.

Imam loše iskustvo i sa prijašnjim moderatorom, ili urednikom, svejedno, gdje su moje mailove, ili "vijesti" ignorirali, vjerovatno po nečijem naputku.

Ponoviti ću, stoput napisano, za one koji ne znaju, HRS je bio i ostao, nekome majka, nekome maćeha. Jednome komemoracije, live stream, posebni pozivni znak, drugoga ni da se spomene ! Sjetite se Šarlije, koji je bio predsjednik i SRJ-e i SRH-e, ni slova. Severinac umro, nitko da dođe ni na sahranu, privatno došli Nikola Gamilec, i, mislim Željko Pilat ! O iskorištenom, pa odbačenom Vinceku, a prije toga, majke mu, da ne govorim, kao da nisu nikada bili u HRS-u ! A di su Kefa, Car, i ostali znani i neznani junaci Domovinskog rata, gdje se nisu ni udostojili doći ?

U novijoj povijesti smo sahranili već dva predsjedavajuća RK-a, iz HRS-a ni slova.
Ovo je treći, također dragovoljac DR-a, kao i prethodna dva, muk.

Pomoćnica tajnice, sada tajnica, mi je pisala prije nekoliko godina, da joj dam podatke za NEKE umrle iz mog radio kluba. Ja sam joj dao sve što je tražila, ali je tražila za manje od 50% umrlih, od 1991. do danas. To je slika i prilika ažurnosti i vjerodostojnosti rada Stručne službe HRS-a.

Na kraju, ni pokojni Marijan, ni moja pokojna supruga nisu osvanuli u 9A adresaru, iako su više od 40 godina bili članovi HRS-a. Nitko iz AKL-a nije u adresaru, a pojedini su slali po 2 - 3 puta privole za objavljivanje ! Kome. Onome tko je tražio. Što je bilo s time ? Ništa.

Taj i takav HRS, i njegovu Stručnu službu, drug Goran brani, branio je, i braniti će.
Znamo i zašto.

Ispričavam se što sam bio (pre)dugačak. Neću više.

9a6c

Ono o nepravedno baniranima na HRS forumu bila je , naravno, samo klopka za naivne. Svi su tamo dobili što su tražili i zaslužili.

Očekivao sam od poštovanog erudite 9A2JG malo više truda oko poimanja suštine mog maila, a kako vidim da ne ide, pokušat ću jednostavnim jezikom: kako da HRS zna za bilo kojeg bivšeg i sadašnjeg člana koji premine, ako mu to nitko ne javi? Ni o savezu ni o stručnoj službi nemam osobito mišljenje i nisam član saveza dugi niz godina, ali u financijskom planu posljednjih godina nisam vidio stavku o nabavci kristalne kugle kojom bi se stekao nepogrešiv uvid u životne funkcije članstva.

I zato umjesto trajno trajuće kuknjave kao modusa operandi onom kome je stalo da se takve stvari objave -   pošalji brale kratku vijest i ako zapne, e onda cvili i plači. Diskreditirati nekog unaprijed iz nekih neznanih razloga nije baš fora.

Za pokojnog Šarliju nisam čuo otkako je prestao biti predsjednik SRH, da li je i nakon toga nastavio djelovati unutar pokreta i ostao u vezi s bilo kime - znaš li? Isto vrijedi i za mnoge druge kojih više nema.
Nema tu automatike, bez dojave s terena neće biti ni vijesti.

I u krajnoj liniji, smatram ovu mikro raspravicu neukusnom u kontekstu sadržaja ovog foruma i posve nepotrebnom, ali kako bi reka stari Dioklecijan - audiatur et altera pars.

Also spracht Zaratrusta.