E7495B Agilent - test set

Started by 9A4DB, 30. January. 2015, 11:29:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A4DB

bump
Trazim i dalje, 2 x pigtail sa konektorom kao gore.
Ajde, ajde bacite pogled, sigurno imate u furdi... vjerovatno imam i ja ali neznam gdje  :P

9A5TD

Sada sam vidio post, provjerim malo kasnije

9A4DB

Hvala :)
poslao ja i email kroz ovaj forum, ali to valjda ne funka...

9A4DB

Evo samo da jos jednom napisem da nisam jos nabavio 2,2 mm konektor sa pigtailom komada dva
(vidi prethodne postove za sliku)

Uspio sam se logirati telnetom na linux od instrumenta, to radi fino, jos mi remote SW na PC-u
pruza otpor ali ne dam se ja ;)

Upgrade biosa sam napravio na zadnju verziju ->

Mjerenje i export preko CF kartice radi, PCMCIA nisam probao,
jer nemam vise niti jedan PC sa ispravnim PCMCIA slotom  :o

9A4DB

Star i čorav, pa ne vidim di je 0 na šubleru  :-[ idem po nove oćale....

Oni pigtail konektori su ipak 3,2 mm, TNX OM Zvonimir 9A5BCL za ispravku :)

9A4DB

Ali zato E7495B dobro vidi :)
Bilo je nekih dilema u vezi osjetljivosti na nizim freq. Sve je super, jer sto FT817 cuje to E74 vidi ;)

9A4DB

Od kada je Adam bacio kost oko mjerenja njegovog 47G setupa, meni vrag ne da mira
da pokusam sloziti mjerni setup i za vise freq.
Kako je na E7495B CW signal generator do 2,5 G vec sa jednim ovakvim DBM -> http://miteq.com/docs/MITEQC34B53.PDF te eventualno nekakvim pretpojacalom, moze se preko 5 G tj. 2,7 + 2,5 G. Vanjski signal generator 5-45 G  i eto nas tamo di Adamu treba.
Ako netko ima kakav DBM u furdi ili zna gdje ima, neka se javi ;)
73 Dj

9a4qv

Ima takvih stvari tu i tamo na e-bay. Cijena - zna se  ;D  ....
Ja imam nesto slicno od Marki Microwave, kupio u Hafenu ali ipak nije model koji sam mislio da ide do 50GHz. Susjedi se modele sa SMA ulazom modificirali u WG ulaz zbog manjih gubitaka. LO i IF ulazi su ostali SMA.

Malo je preskupo investirati u takve DBM mixere. Ja trenutno koristim harmonicke mixere kao generator ali i kao mixer za spektralac i to radi sasvim lijepo na 47GHz a i na 76GHz. Vidio sam jedan clanak gdje USA guy usporedjuje takav harmonicki mixer sa jednim HP originalnim od par tisuca $ i razlike postoje na 134GHz ali i razlika u cijeni je evidentna.

Harmonicki mixeri su za te potrebe i vise nego dovoljni.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz