Tep 2 m ?

Started by S59GS, 09. January. 2014, 14:59:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a6c

Uvjet za potvrdu veze je posjedovanje qsl karte, a ne snimanje veze u njom toku.

Kad karta dođe sve će biti jasno, a analitičari mogu u miru prevrćati vremenske karte i pokušavati dokučiti kako je do veze došlo, što će svakako pomoći svima kojima tih 4800 i sitno kilometara nihe kraj svijeta.

I dalje ne vjerujem u ikakvu ljubomoru i niko sretniji od mene kad s ekarta ukaže na ovim stranicama ;)

U ovom slučaju situaciju na terenu mnogo je teže provjeriti od one nedavne vijesti kad su na mm valovima ljudi održali vezu koja se po svemu nije mogla dogoditi.

Imali smo i mi u Splitu jednu incidentnu situaciju s održavanje tzv nepostojećih veza na 2m u naizgled nemogućim uvjetima, ali je provjera putem callbooka ubrzo pokazala da su tzv nepostojeće veze zaista takve te su ušle u anale, a posebno zbog "izviješća" koje je tim povodom u kancelariju Saveza uputio jedan naš eminentni član ;D

Živi bili pa vidili.
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a7pjt

Tocno da nije  uvjet za potvrdu  veze    snimanje  iste  , ali  kakvih  nas sve ima  prilicno sam uvjeren da ce neki  traziti  i taj  dokaz.

Meni osobno netreba nitko ni pokazivat  kartu , . .. ako kaze da je radia nekog , radia  je  , . prvo sebe laze   a onda  druge.

To sta je bilo u St-u . . neman pojma a niti me je ni briga jer znam kakvi su ovi  ode "nasi" UKV-asi ode .

Aj  Bog  i  cekamo kartu  za  vezu koja se odrzala  bez uredaja s jedne strane , bez pravog otvaranja , bez najave , bez . . . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A9Y

Edi, iskrene čestitke za održanu vezu i postignuti rekord od mene i moje supruge Ine, 9A3INA.
Želim ti u budućnosti da ti uleti još koji takav QSO. Sad ne smiješ ostati na ovoj.  :D

Srdačan pozdrav,
Mile, 9A9Y

P.S. Nemoj samo kad ti karta dođe štedjeti na okviru za kartu  ;)
Shiranu ga hotoke

9a6c

Evo još malo benzina da se vatra ne pogasi ;D

http://www.champagnebohemian.com/g4loh/archives/2005_08.html

Uz izvod iz loga tu su i snimke

;)
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6ww

Piše 9a7PJT:
toliko truda ulagat za  "provjerit" tudu vezu  nije nista drugo nego  ljubomora, i to teska ,

Mislim da sam sve rekao što mislim o gornjem i ljubomiri  - vidi moja par postova unatrag.

Za mene dx qso ima neku vrijednost, i isplati se malo istažiti što-gdje-tko-kako-zašto. Istraživanje propagacija, rijetka veza i qso na granici mogućeg su glavni razlog zašto se bavim radioamaterstvom. Smatram da dx-rekord ima neki dignitet koji se mora čuvati, inače sve ovo što radimo nema smisla. A na QSO čestitam Ediju, i volio bi da razvoj događaja demantira sve izrečene sumnje.

Quotea onda  slag  na  kraju , . . . " taj  D44AC   uopce nema opremu  za 2m.  . .  jer  je neko   rekao  da nije vidio  uredaj"  , . . . ovo je  bez komentara  >:( .

Mogao bi ovo nazvati ispravkom netočnog navoda, jer ja i bilo ko drugi u diskusiji ovaj tekst NIJE napisao. Ali to bi bilo preblago, jer ovo nije citat, niti prepričavanje citata, ovo je zlonamjerno falsificiranje tuđih riječi u što se može uvjeriti svako koji pročita par postova unatrag. Ali, što se može, izgleda da imamo različite sisteme vrijednosti...

7PJT, evo ti sada prilike da napišeš što želiš, jer ja se po ovoj temi više neću javljati.

73
***  S OBZIROM DA SE VIŠE NE NAMJERAVAM  JAVLJATI NA HRVHF FORUMU, molim eventualna zaostala pitanja na e-mail adresu koja se može pročitati na: http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=2646.msg25122#msg25122

9a2ko

Hvala svima, poslao QSL karticu a veza je uvrstena u tablici rekorda.
Evo stranice, ceka se potvrda.

http://vushf.dk/dxrecords/IARU/Show_data.asp

73 u nedelju aktivity.. idemo dalje..
Eduard

9a2ko

Dakle sve ce biti uredu kada dobijem QSL kartu. Zvonko jos jednom hvala, sljedio sam tvoje naputke.

IARU Region 1 VUSHF DX records coordinator

Hi Eduard!

I need a confirmation from D44AC for this QSO, QSL or sound clip if available. Until documented the record will be put on hold.

Vy 73 de OZ1FF - Kjeld

Phone/SMS   +45 4021 1119

Skype   oz1ff-1
mailto:dxrecords@vushf.dk

http://dxrecords.vushf.dk

9a7pjt

Quote from: 9a6ww on 14. January. 2014, 08:15:18

Njegov prijatelj SM0JHF koji se vratio iz Cape Verde veli d44ac nema 2 metra. Naravno, pošto se d44ac bavi rent-a-qth biznisom postoji mogućnost da je neki njegov gost donio 2m stanicu, ali opet čudno da to nitko nije najavio na internetskim vhf stranicama. Moglo bi se o tome još pitat njegovog susjeda koji radi na 2m, d44td. Naravno, ja ništa decidirano ne tvrdim...

73 Zvonko

Evo ti kolega  pa citaj  , . . . . dosta opsirno si obrazlozio  ::) .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a6c

Još je TEPlo:

0033    LU7FA    144300.0    kp4eit    5/5 tnx Ricardo tep

;D

Jutros s clustera...

S59GS

LU2MCA        144300.0 KP4EIT         qap FF57                               0020 17 Jan   Puerto Rico
KP4EIT          144300.0 LU7DW        5/2 TNX Claudio tep                0013 17 Jan   Argentina
73 GS

9a6c

S59GS

Quote from: 9a6c on 17. January. 2014, 07:46:15
Ludo vrime...
Kako nije ludo vrime, kad svaki dan ima +10 do +16°C vani, došli prvi cvatovi, trava sve zelenija, kako da smo prvog travnja .
ER1SS           144300.0 PY1MHZ       HI HI 180 EL 10KW CQ EU 5000KM     1627 18 Jan   Brazil
PY1MHZ        144300.0 CQCQCQ       cqcq europe18el horiz 200w          1622 18 Jan   Portugal

73 GS

9a6c

A mi se još kupamo, džemperi su nam ispali iz mode, a drva propadaju, grijanje ne palimo...Pa kako nećeš radit TEP ;D?

Sve mi se čini da ćemo LJETNI UKV KUP prebaciti u treći mjesec :o

9a6c

Ljudi moji, je li ovo mogutje???

https://www.facebook.com/photo.php?v=648472388538832&set=vb.542988009087271&type=3&video_source=pages_video_set

Sve je poludilo...

Edo, daj snimi tu qslku pa da se opijemo ka ljudi :o

S59GS

73 GS