Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A9T

Kaj ti je Mike poslal tolko zelenih???  :D

Moram i ja od njega tražiti službeno qsl-ku... ;D ;D ;D

Jučer sam prije podne čekal 5N al ga nisam ni videl...pa sam podvečer došel sa istom namjerom na ranč jer sam na netu videl da ga i slabiji rade...i dojdem gore a tamo nema struje...sve u prekidu. A tak sam se našpičil da bum ga delal...niš, moram danas ponovno u lov če nije već prekasno.  ???
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Nije ..nego onu plavu ja njemu...? Popravi tu struju...! Jutros vidio  H44HP...Solomon otočje.....oni imaju 18 elem i kilo i po....dok ovi u Nigeriji samo 400 W. i 12 elem....bila velika navala sinoć...nisam ništa vidio..i ako su neki davali izvrstne raporte...sa grupom od 4x10 ..4x14....čak -16...? A propagacija i nije baš...nego ide tako -tako ..za slabe signale....Imali su problem sinoć sa generatorom....jutros se malo pojavili ..i poslje ništa...? Dere južina i dosta mrdaju antene....! Ok..treba ubit oko...! Evo ...sada je Elev. 69 gradi ..i normalno ide sve ..? By ! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Je, sve OK Martine,
sad sam došel gore u potrazi za 5N al mi kažu na netu da radi samo kroz vikende  ??? ??? ???

Moram se strpeti...al ko zna kaj bu za vikend... ;)

Tnx za info u svezi glede H44HP, bum ga poiskal...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5cw

GM,
jucer sam "lovio" Lance-a E51SIX, kad cujem W7GJ zove E51SIX na 6m ;) Lance nabavio guest opa da mu odradi QSO.
Cini mi se da mu je to i uspjelo?! 4 qso odrađeno jucer W, OH, GD, G0... (mozda i grijesim) jos nisam vidio takav spectran i takve signale via tropo... mora da su svi izvukli maksimum iz pojacala.

Cuo W7GJ via moon, GD,G0,LX via troposcatter... YU1AW BFG135preamp (bezA) radi kao bomba!
30 sekundi signal tropo 1600km... ni lose. W7GJ primljen -16dB ...

Da rezimiram ... E51SIX nisam cuo... jel tko radio E5 na 2m?

73

p.s. ja sam bio samo na prijemu!

9a1un

Sve 5 ali nije to tropo

9a5cw

Davore, mozda sam trebao upotrijebiti rijec Ionoscatter ... ti je lakse sad?

73

9a1un

Sad da ti recen da nije ni ionoscatter kao takav bis pensa grdo  :-*

9A2HM

Alo Istrijani

Koristite malo PM, jeftinije je!!!

73 de K
Kreso

9a5cw

Si Senjor;)

Evo la propagacion ;) e la Luna...

siete tres

9A9T

Bravo PA3K,
jel to bilo na 6m ili morti na 2m?
Opiši malo opremu...antene...rx...?
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5cw

GM Tom,

6m band, 6el yagi dk7zb 7.2m boom 10dBd - 20m RG213 - na nekih 10m visine.
IC706mk2 mod. 9A5TD - BFG135 4/6m preamp - teren pada prema moru
odlican ground gain - crvena zemlja ;)

Na TX strani  2xGu50 linear, koristim ga samo ljeti i za vezu sa W7GJ via EME.

http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/018/g/GU50.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/GU-50
http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian/GU50.htm

Nista posebno... radim ne vecem pojacalu i anteni ali o tome vise kad bude gotovo. I nadam se exp. licenci za rad via EME.

73

9A9T

Odlično PA3K,
hvala za info, znači radio si do sada samo W7GJ na 6m...pretpostavljam da on ima top za 6m... ;)

Nadam se i ja kakvoj probi uskoro na 6m ali sam kratak za pretpojačalo, ima li toga kod Damira?
Za sada imam 5el DK7ZB u horizontali, bit će na kraju kakvih 15m rg213 (namjeravam zamijeniti sa 1/2" RFS) i u perspektivi 2xgi7b...te naravno TS2000x...licencu ću tražiti, naravno.

CU via EME 2/6m... ;)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5cw

preamp ti skoro pa i ne treba, W7GJ je 6m eme beacon ;)

Ja sam radio sva pretpojacala za 6m... ona na slikama... rade odlicno...

Treba mi jos sequencer da mogu raditi sa pretpojacalom. Kopirati cu DEMI ;)

73

9A3GE

Tako treba Patrik...samo daj...ima nas još...! Danas je počela aktivnost stanice 5Z4EME iz Kenije...inače poznata EME ekipa iz Holandije sa PE1L  Rene-om na čelu...! Juče su stigli u Najrobi i normalno imali problema sa carinom ...ali bakšiš je bio dostatan da se sve riješi na obostrano zadovoljstvo...jutros postavljene antene i ostalo i oko 13.30 su već bili spremni za rad..ima još neki problem sa Internetom...? Valjda to riješe..? Uradilo ih par jakih stanica ..gomila antena i kilowata....naime oni imaju 2x10 elemenata i 400 W. out...pa ne bude puno za nas slabe....a i propagacija je loša..ali se popravlja....? Nikad se ne zna..? Naravno ...velika je gužva.....na 144.124 Mhz....svi jaki from Jurop...a poslje kada navale Amerikanci....? Dole imate kako to izgleda sada..? Jutros je bila aktivna stanica H44HP i E51EME....iz Južnog Pacifika tj. Salomona i Cook otočja..."prozor" prema tamo je dosta ograničen...sat dva max...i to na Istok..gdje su sve moguće smetnje ..dok se ne podigne Elev. na jedno 20-ak gradi...a onda se već i gubi "prozor"..! Situacija se prati.....danas je vedro....sunce....aspiranti EME....pokušajte pogledati malo...sve jake stanice budu aktivne ovih dana ..pa je šansa da se vidi što i na jednu antenu...ziher...? Tko hoće ..naravno  ..  ? M.
Martin 9A3GE

9A9T

Tako treba, hvala Martine na svim info...da ne tražimo mi koji smo u žurbi (u prijevodu qrl-u)...
Budem probal nešto od toga barem čuti...

Pa3k, ak buš još kaj radil od predpojačala, sjeti me se...krivo sam skužil u postu, mislil sam da ih je Lex radil... :D

SMD i slične "sitnice" ne pogoduju mojim očima više i što dalje to gore... ??? ??? ???
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !