Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yu7ef

Patrik prelistao sam VK/ZL Logger komunikaciju i video ono sto me je zanimalo ...
U svakom slucaju komplimenti za lepu vezu jer i on radi sa single yagi ali malo vise W u njoj ...

Vidim da je i EF0610 popravljena sto me veoma obradovalo

Ocigledno da mi nema druge nego sastaviti sto pre neki PA, makar jedna GI7B pa da mogu
uraditi i nesto vise od W7GJ ili W1JJ i jos par stanica sa monster antenama ...

Jucer mi se javio Bob ZL1RS - napravio je EF0607 i poslao je na North Cook a ovaj E51WL to
isto popodne uradio EME vezu sa W7GJ mada je radio samo sa IC706MkIIG ... definitivno ima
smisla probati sa tako malim ERP jer kad se kockuce sloze ide to ...

Adam hvala za savet, svaka sitnica na tim frekvencijama moze biti vazna tako da vrlo rado
prihvatam svaku sugestiju, tim pre sto mi je ovo prvi "izlet" na SHF i nemam nikakvog znanja
i iskustva. Sutra cu napraviti slike bottom dela PCB gde su Toko zavojnice a na LO PCB se
nalaze SMD BFR92/BFR93 tranzistori i par komponenti ...

Posle gledanja onog Adijevog video zapisa malo me hvata panika oko lemljenja tranzistora u
1W PA jer se treba lemiti na isti nacin a ja nemam duvaljku toplog vazduha no valjda cu i to
preziveti na neki nacin ... budemo videli i to

73, Popa, YU7EF

9a5cw

Popa odlicno si zalemio xverter, kad potvrdim prvih 100 na 6m idem na 1.2GHz, bit ce kakav 1.2 xverter bacen u nekoj šupi ;)
Adame ne biš vjerovao ali ovaj drugi je radio cijeli dan ko urica a onda pao na hard testu, bas kad sam mislio da sve zdurat puff no out pwr... a mozda i bolje. Cak sam ga mislio bacit napolje na -5C.

Nego admin pse  volio bi da ove over-frizzirane clockove i VNA uratke prebacis u neki drugu rubriku. Kao sto to uvijek biva tema se otvori i nakon kratkog vremena zaboravi pa opet nazad sve u QRP EME.

NHF i Bye

9A1Z

Patrik čestitam !

Ovo je zaista dobra veza preko Mjeseca. Bilo ga je jučer zanimljivo i samo gledati , a kamoli i osluškivati na bandovima.

To me podsjetilo i na i Markovu 9A8A , i moju vezu sa ZL  , Es +F2 + Es  ( na obje strane noć, između dan). Naravno CW.

Razmijenili smo i pisma , uzbuđenje je na oba kraja veze bilo golemo.  U cijelom ciklusu bilo je samo jedno otvaranje ZL EU.

Magic band. Čekamo Sunce

U međuvremenu se moramo zabaljati  s drugim stvarima: jučer odrađeno iz zafrkancije 6 MS veza na 4m, više manje random. Mislim da je Es i visoka ionizacija pomogla .. burstova je bilo ko u priči.

73s de Luci
Luci, 9A1Z

9A2HM

Quote from: 9a5cw on 04. January. 2010, 07:33:03

Nego admin pse  volio bi da ove over-frizzirane clockove i VNA uratke prebacis u neki drugu rubriku. Kao sto to uvijek biva tema se otvori i nakon kratkog vremena zaboravi pa opet nazad sve u QRP EME.

NHF i Bye

Misliš da je to jednostavno ???

LP
K
Kreso

9a4qv

A ja sam mislio da samo meni ne "leži" Kenwood  :D

http://www.qrz.com/db/w9evt
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cw

Quote from: 9A2HM on 04. January. 2010, 10:56:58
Quote from: 9a5cw on 04. January. 2010, 07:33:03

NHF i Bye

Misliš da je to jednostavno ???

LP
K
Nemam pojma ...

73

9A3GE

Evo ga...! Izvrsna propagacija ovih dana-noći....ali avaj niks new....samo neke nove EME stanice....urađeno par USA stanica sa jednom antenom i par stotina Wata....? Čekao se momenat kada je njima bila niska elevacija te GG je bio im maximalan te se fino dalo uraditi.....najači je bio W5UBW....Mr. Butrovich from Texas.....jedna antena od 21 elemenata i 8877 ..kila i po....te GG i signal je bio -8 ...najbolji .....dok ostali su dolazili "normalno  .. -21 ...-24...300 W i 12 elemenata antena...."podrajvao" sam linear sa 2C39BA....abaut 60 W...te je išlo 900 W out-a....ali samo par relacija...dosta se grije..turbina ne hladi dovoljno...kada je to na maximum....to je bilo samo za test....a raporti -15 ....-17 ....kako gdje....poslje je stavljeno u "normalan" režim rada....40 W. pobude ..te 600 W out-a....i ne grije se sistem previše....? Padao snjeg te ledena kiša noćas....bio SWR dosta loš...ali kad je to prestalo sve se vratilo u normalu...sve točno onako kako je Mr. Dobričič rekao i napisao....valjda ja jedini u praksi potvrđujem te stvari....u živo na bandu....? Pošto je noćas urađena 5-stota veza via Moon...urađena je posebna QSL-ka.....po dizajnu 9A5CW...Patrikola ...! Tko će je dobiti....vederemo....? Ok....pozdrav from ledena Rijeka....! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Stari mačku,
čestitam na 500. vezi, svaka čast.
Jel onaj Butrovich sa 21el stvarno bio -8  ??? ??? ???
Strašno je to...pa kako bi išli big gun-ovi???
Jel degradacija bila u plusu... ;D ;D ;D

Opet snijeg u Zagorju, pada li pada a nemam zimsku opremu, bljak. Nebum mogel na breg....  >:(
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5cw

Martin dobar si, cestitke za 500-ti qso, ja moram jos poraditi da bi dosao do tog broja.
QSL-ka je zakon  ;D
Popravljen amp, spaljen komad zice koji ide na zavojnicu u LP filtru, zamjenjena jucer.
Testirao sam jucer dao je 800w a danas samo 500w nemam pojma koji mu je vrag? Opet ikebana...

73

9A9Y

Martine, čestitke za 500-ti QSO via Moon.
Shiranu ga hotoke

9a7pjt

Marti
bravo za  PRVIH  ;) 500 veza  priko miseca !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A3GE

Salve gente...! Pozdrav narode...! Najlakši je Italijansko jezik....mona chi no parla...! Čak i Đuro 9A9C  govori....! Kiša ljeva kot from kabla....tako se kaže ...a u  unutrašnjost ...snjeg....!  Wery bad ..sos vrijeme...a zima je ...sve normalno....EME...ide ipak iako je loša degradacaja...se veda ...baš ok za test sistema....? Danas bili okolo ....9A3HY und mi....išli u Bauhaus...novo-otvoreni dućan....svega...treba ti par sati da sve obiđeš----ALI ...CIJENE SU PAPRENE....NEMA ZAHEBANCIJE....orginal Germany roba...uz nešto divljaka...izbor je veoma veliki...našlo se nešto ...za nas...ima dobrog Al lima i sijaset..(  turcizam) Al kantunala te ostalih profila te 6 mm na dalje Al cijevi....dušu dalo za elemente za antene...i masu stvari koje se mogu iskoristiti za naše stvari.....nešto kao  Pevec...samo na kvadrat bolje....i skuplje....!  U prilogu imate nešto slika....te Mahera za štampu.....pločice po želji...samo za odabrane...onaj Japanac   MF te SSB generator ....sve sa normalnom dijelovima ....sve VODORAVNO....LIJEPO NA ŠIROKO....Eu format...ne kao ono ...od Adama i ostalih....neki SMD....? Molto good....! 9A3HY ....slika...se davi sa crnim rižotom...tko nije probao....nek proba...? Evo stala kiša,...čudo ....? Pozdrav sviju....Ah ....da ....Mr. 2SS razrađuje elevaciju....ono sa onom inclinometrom....integrirac...kada se naginje pokazuje otklon....u stupnjevima...točno....bio to Adamić htio narediti...ali tamo je na nekim GHZ....oscilira na visoko...dojde sutra amo ..pa ga ga skritiziram ....? ATV....sada se odlično vidi.....? 9A3XZ....stalno u predaji...neki Wati na 2400 Mhz....par desetaka....?    A i ovako se vidi izvrstno.....Jedino neki pojedinci ne znaju potrefit Učku i primiti signal kako treba....tja...nedostak teknike....a neće da pitaju za pomoć.....? Mangia solo...crepa solo....! CCCCCCCC.....! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Bilo sunce danas ..kratko...opet oblačno i zima.....! Tja ! Bio juče Adamić pa smo nešto tražili....kristale....one iz furde....ljeve frekvencije...pa je nešto našao...treba mu za Ghz....? Ostalih ni od korova....? No dobro....dođu već ovih dana...EME...loša propagacija pa se ni tu nemože ništa ....MS ...kako tako....samo su smetnje velike danas...? Bio u nedelju kontest na dva metra....dosta I stanica bilo...i čulo se je sasvim dobro...manje više svaki mjesec oni imaju takmičenja....pohvalno....! Maher još nije završio pločicu....bude već....? Ispitao lineare....sa "Birdom" ....ccc....onaj sa dvije GI7B daje van oko 600 W.    nemere više....a bogme guli već par godina....pa su cijevi oslabile...inače negdje sam pročitao....da je rok trajanja tih i sličnih oko 500 sati...pa onda je već pri kraju....emisija ...elektroni i te stvari...tamo gdje je bila u uporabi....bili rezerve kolkoš...pa samo se stavi druga i teraj dalje....zato ih ima okolo puno....i cijene su ok....? Ali onaj sa jednom GI7B.....KOJI JE RELATIVNO KRATKO RADIO....sve ok...pobuda 20 W.   i fino daje 400 W.  out-a..te sa QQE-jkom....5 W. pobude i daje 150 W. (sa 1000 v. na anodama...ali dosta se grije....treba i njemu ventilator ipak....te mali sa 2C39BA.....5 W. pobude i stotka out-a...i na kraju hibrid.....onaj veliki....1 W. in....60 W. out.....sve na Birda bilo spojeno....sada sve to jedan u drugi turiti i dobije se oldtugeder kila i po....? Ha ha....! Tako...trebat će nešto narediti sa GS31B....? Bene....! Saluti da Fiume..! M.
Martin 9A3GE

Z35Z

:) Zdravo svima

Zbog obaveza na poslu nisam bio previse aktivan,nasao sam malo vremena da posetim ovu super stranicu.
Marine jedan prijatelj iz Rusije poslao mi je jednu interesantnu semu 2xgi7b.
Adame zavrsio sam 23 cm , sada pilim antenu poslachu slike ovde oko moje gradnje.

9A3GE

Pozdrav Dime....je dobro je riješeno ...izlaz....sa pločom podešava rezonanciju...na maximum i sva snaga u antenu....? Za skidanje....brezplatno i brzo....tu vam je slika pa nađite.....to obavio Mr. Dr.Sc. i tako dalje ....9A2SS...pa skinuo VHF UHF Handbook...iz 2008 ....a ima i RGSB Handbook za ovu godinu....samo je sada dosta velia navala pa ide sporo....kid onijeh koji nisu blizu pošte ....centrale...oko 60 metara iz mene je veza sa Neto-m.....pa ide dosta brzo...? Naval Narode....! M.
Martin 9A3GE