Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

9A9T

OK, Martine, već sam si mislil da si nekaj zbetežal...al bolje ovak, to buš popravil pa se buš javil...

Ja sam slabo QRV makar sam na GO, doma su počele stare cijevi puštati (olovo) pa rondam po hiži i moram ih mijenjati za plastične...ludnica a trebal sam dalje na bregu uređivati podrum...sve se poremetilo i zmešalo...pa meštra nemreš dobiti, obeća se pa ne dojde, drži te u šahu, nemreš nikam čekaš ga bez veze a ES se vrti okolo po Jurop... >:( >:( >:(

Znaš kak veliju za žensku bez mobitla...???
P...a bez veze!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Nova Zemlja...! Dosta je gužva na .128 Mhz.....a i vidim ih tropo ...pola dana...? M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Buongiorno...! Dobijam puno upita za interface za digitalije  te kako napraviti  PTT za YAESU i ICOM uređaje...(modernije)...svi ti uređaji imaju sa zadnje strane one dvije mini utičnice...iste ženske kao u kompjuteru za mausa i tastaturu...(u čipothek ima za nabaviti muških...)jedna je baš za digitalije a druga je za orginal linear i ostale stvari..(pogledati u upustva dotičnih uređaja)..e iz te se na predaji pojavi neki napon..oko 5 v. ....koji se iskoristi za PTT.....PREKO OPTOKUPLERA....JER JE SIGURNIJE DA SE NE POPALI ŠTO...a može direktno gonit neki relej sa malom potrošnjom...ali izbjegavati taj način....? Dole ponavljam sve to....trafoi odvijni su neki telefonski 600 oma....(može oni iz starih modema) a može se napraviti i bez njih....ona jednostavna interface sa tranz. za PTT je sasvim u redu....za LAP....POŠTO LAPOVI NEMAJU COM....koristi se USB-COM adapter i tako i odvaja uređaj od kompjutera ...a može se i spojiti na kantu od PC-ija....direktno na COM port...a bolje je koristiti USB - COM  adapter i u tome slučaju...sigurnije je..? Tako...pa naredite nešto...sve je tu....! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Opet...? Evi kako to napravit....kutijica plasit-black from chipotek i sve stane u nju....radnja gradnja je "ikebana " ...sve u zraku ..elementi veći zaljepljeni....! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Baybay evribadi na livadi ! M
Martin 9A3GE

s55m

Nekada Jugolinija pa onda Croatia Line, a sada MSC.
Di češ Martin? U Antwerpen?
Mirno more :)

9a2ko

Mirno more "Lupo di mare"
73 Eduard

9A9T

Martine nisi usamljen...srušio sam i ja Monte Negro  ;D

9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

SALUTI DI ALBERGO "COLUMBUS" ANTWERPEN.....JOŠ DVA DANA LJENČARENJA DOK DOJDE LAĐA..!  M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga....! U Antwerpenu ili Anversa....jedna o najvećih luka u Evropi....uz Roterdam i Hamburg....! Belgija....! I nemam je via EME....? Nema baš aktivnosti iz Belgije..? Belgija....."izmišljena" zemlja prije 200 godina....naime Napoleon imao sestru...Paulinu...pa ju je udao za ovdašnjeg glavnog tipa...te stvorio kraljevstvo svojoj sestri....i od onda postoji Belgija....pola stanovnika su Flamanci a pola Valonci....dijeli ih vjera....ovi protestanti oni katolici   i dosta se ne vole ..odvajkad....uđeš u Flamanski bar i kažeš ...un bierr silvuple...niko te ne hebe kada pitaš na francuskom..i vice versa...inače je ovdije bilo u doba moje mladosti oko 15000 bariški....samo se lokalo i žderalo....po cijelu noć i dan....poznati lokal je bio "Krava koja se smije"...stari marinerosi to znaju....toga davno nema više....i dosta toga....kvart uz Gl kolodvor je bio prepun restorana i barova...uvijek prepuno...sada je bogme pusto...a nema više ni "ćutu pušu prolaznike gledu" tj "izlogi" sa crvenim svjetlom...? Sve pošlo kvragu...nema ni gužve po ulicama...kriza se poznaje i ovdje...i to dobro....u svemu....avion bio poluprazan...nema gužve ni na aerodromima.....ba....! Čaša pive stoji 2 E.   sedvić 5 E.  i tako dalje..Nešto ljudi ima u restoranima...ne kao prije....a Belgijanci su gurmani odvajkad bili ili Flamanci ili Valonci....ta jeste li čitali "Tila Ulenšpigla" ...teško.....ovaj dio i pol Holandije je bio pod Španjolcima...(Filip drugi) pa su se domaći borili za slobodu....a knjiga između ostalog opisuje tu borbu...ALI glavno je u knjizi o prehrani i konzumiranju hrane...kakvi dobri recepti i opisi jela.....preporučam pročitati...ako ko može...jer se slabo čita uopće..samo TV i PC...možda novine...? TJA...! ES PRASKAJU..UKV bandovi otvaraju se....a rekli su da bude slabo...? Samo naprijed....bez mene ovaj put....! Pozdravljeni ...9A3GE/MM....BUDEM SE AKTIVIRAO VEĆ...? M.
Martin 9A3GE

sm7vzx

9a7pjt

Malo je zamrla ova tema otkad je Martin otisa na more  :-\ ?
Nije valjda da sad niko nista neradi  ???   ?
Sta je s njime  . . . imate  li Vi odgori kakav INFO o mjesecaru  ?

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A9T

A, radi se radi i EME ali zbog sukoba interesa manje...

Kad dojdem na breg a ono ide na 6m pa 4 i 2m...EME ostaje za "bum već kad ovo nebu išlo"...sme se razmeli, ne???

Tak je barem kod mene...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a4qv

EME ali malo gore...na 23cm, CW i SSB rx now only..
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A9T

Pala nova zemlja.. ;) :D ;)

18:50 9A2TK/4X6/800 Tom   C37DXU Team , tnx qso -28 best, have a tree between us, 73!  
18:51 C37DXU Team           9a2tk tnx qso best -19         JN02sk

Mjesec na 4° kod mene i pucao kroz gustu brezu...jedva ga primio -28, al prošlo..........
E, da mi je Martin tu....sretno mu bilo!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !