Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a3mr

Martine, kume, nisam ni znao da TR751 ima VOX.  :-[

Više volim učiti iz tuđih grešaka nego svojih...al eto, ne ide me baš uvijek...ubuduće...separate RX, nema više mile lale.

Pozdrav i dobro došao.

Rolando 9A3MR

9A2WA

Dobro doša Martine Mjesečaru ilitiga Šonabulu  ;D ;D ;D :D
Mike
  ::)
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9a2ko

Legendo, dobro dosao doma.
ATV i APRS aktivnos ufb.
Stisak rukr eduardo 73.

9A9T

Martine, pridružujem se svima sa dobrodošlicom doma.
Čujemo se... :)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Hvala dečki na pozdravima...evo malo sada probam sistem..(poremećeni je i on ).....i...uradjena konačno Južna Afrika...ZS2GK ..Glenn...-22 obostrano...ipak radi to...probao sa Japanom ali niks...ne vidim ga...dok on mene -20...antene su mu 4x11...znači na predaji je ovđeka bolan u redu...nego na prijemo je loše..nešto...?..?...? bumo sredili..! Evo uradjen i novi znak from Russland...RZ3BA/1...Vlad .....ipak ide nekako...ali nije to ono pravo...? C...NAJBOLJE DA SVE TRAJE ZAUVJEK.....NE TRAJE NIŠTA....Se popravi..! Dole sam ja u konobi..! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Popustila stelaža...sve umotvorine radioamaterske u zadnjih 65 godina su pale....( Magar-radio from 1938...Radioamater from 1951...te ostalih Italijanskih Njemačkih Ruskih Čeških i USA časopisa....tutto a tera...ccccccccccccccc..! A...u Subotu veliko spremanje...posjetioci dobro došli....naveče kod "Bujana"..! M.
Martin 9A3GE

9a7pjt

Srica da nije popustila ona  STELAZA  ;D di je skalamerija  ! !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a3jh

Pozdrav Martine, welcome back, nazalost necu rivat subotu poli "Bujana" ali racunajte (narucite) kao da smo u punom sastavu.
Malo sam zaglavio ovdje pa necu stici na ARRL EME, cini mi se da je to ovaj weekend, zelim ti puno veza u contestu ako budes radio.
cu on the Moon or kod "Bujana" next week-a  ;)

73, GL

Andrea e21/9a3jh

9a5cw

Pozdrav mjesecarima...
Eko, stigla la QSL-ka za 6m moon qso  :P

Lijepa dvostrana...
73

9A3GE

Patrik ...komplements....se more ča ne i sa mićim...ha..! AAA Tony ...nije glavna se srušila ta je malo čvršča..zabijena u zid...pa se drži..? Andrea...yes probamo šta se bude vidjelo..? Daklem ..u subotu ...čiščenje slaganje ..i bacanje onoga što mi ne treba.....? Eto....neko loše vrijeme ..jesensko...inače dobra tema tamo za TS 2000 i okolo....barem nešto...oni napisi su ok...pomoći nema ..mislim da se da  sagraditi ..     doma ...   ali bolji dijelovi puno koštaju..ono pravi mixeri filtri i ostalo a za te novce se može kupiti kakv uredjaj...ovđeka u mene ima dosta tih dobrih dijelova..vremenom se skupilo..nešto kupio nešto dobio..nešto prebacio od tamo gdje ima amo gdje nema...pa se već bude nešto složilo vremenom...nadam se..? Sad jedna priča....prodaje se IC 251E..onaj od prije 30 godina cijena sitnica ..zovem čovjeka....i bla bla...sve dogovoreno....pita me zašto želim kupiti taj uređaj....pa tako..u svoje doba bilo ga teško prošverati pa ono pa ovo pa i nije loš tako  /poslje IC 202 je izašao na tržište..čudo...dig. skala 10 W. sve vrste rada it.d./..ok najdemo se u ZG  tu i tu....Bene....! kada zvoni Mbtl poslje 10 min.? Čuj stari..neću da ga prodam...žao mo je....sviđa mi se ..to je dobar uređaj ..i tako niš od svega....a oglas je poslje skinuo...! Dobro...dole vam je glavna polica koja se nije srušila...! Saluti a tutti..!   M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar veče sviju..! Posebno za 9A2SS... u Karthumu te 9A3JH koji je isto negdje u nekrščanskom svijetu /kaže meni Stipan iz Sinja ...kada smo bili sa ladjom u TA....hebeš zemlju gdje se zvono ne čuje../ ! Nema veze ali dobro plaćaju.! Ha..! Dunque...lijep primjer QSL-ke....jednostavno i dobro..nema kuvertiranja...a sve je tu..! Ako budem pravio karte ...isto tako naredim..?   Sutra na noć je kontest via Moon....pa pogledam ...dali se pojavi šta nova....A da....ukopčao malog IC 202 naopako..pa se popalilo nešto...ALI Doktor Aličajič je već to sredio popravio..to mu dojde onako na ljevo ruku....Mucho obrigado senor Adam..! Sutra veliko spremanje i čiščenje ovdje dole....3HY I 6PSM dojdu...start je u 15.00...pa to sredim i idemo poslje kod "Bujana"....naj krčma u okolici...odvajkada...dobro nema veze sa EME...ali kad tamo na HRS neko prodaje plug i ti dvorezni....eee....? Poziv za pomoć u sredjivanu konobe još vrijedi.....pa ak tko može tu smo....! Dole vam je Joe karta.....! Se vediamo domani..? M.
Martin 9A3GE

Z35Z

Pozdrav svima.

:) samo testiram .

73 Z35Z Dime

9a4qv

Aloha,
Evo stigle neke veselinke, nesto na 432 Mhz i nesto na 144 Mhz, od zanimljivijega:

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

AAA...se vede a..? Stižu karte redovno....sljedbenicima digitalne komunikacije....više direkt manje preko saveza ali dolaze...!...Spremanje i čiščenje obavljeno.....uz pomoć 9A3HY...9A4QV...9A7PSM...! poslje kod "Bujana"...Najviše sredio Adam...izvješče sljedi....Sada odmor...na kauč....pa poslje na Mjesečinu...cijeli EME svijet je tu....čak je i  EME kontest...ali malo ih sudjeluje....nego se gleda nove zemlje i znakovi..? na chatu ima oko 150 ljudi...evo RA6AX...dolazi sa -2 ...moglo bi se ga čuti-vidjeti na vertikalku koliko je jak...tja..! Privitak ...žderačina.....! Ok sada odmor pa poslje se vidi kako ide via Moon..! Saluti tuttiquanti ! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga....! Dobarveče..! Moonbounce.....uglavnom gledao....nikog novog....i ti samo ujutro pa do podne...Ccccc...treba se promjeniti band...tamo na 432 Mhz....pa tu malo probati....se vede dopo....toliko....! Bio i kontest 9A ....čulo se nešto---glavni je bio 9A1BJK ....sa Učke....za testiranje prijemnika dušu dalo...perce je bio širok na FT 817 abaut 50 khz...na IC 703 i transverter oko 30 khz a na TR 7 i transverte oko 10 khz....te na IC 202 oko 100 khz.../ loš miješač u malome ....fet pa u sours LO..taj tip mješača koristi gos. Ulip u svojim transverterima za 50 i 70 Mhz..../perce..?/...a nešto bolji je sa mos-fetim sa dva gate-a...? Tako tu imate izviješče sa lica mijesta kako se to ponaša u praksi ...nadovezuje se na onu raspravu Hig tech ....uglavnom nema pomoći ..jeli...samo iskopčat antenu....a BJK...nije radio sa nekom snagom...čini mi se gol uredjaj...inače ne znam tko je sa one strane mikrofona i čini mi se da nije čuo za Internet i naše strane i ostale../nije jedini znam osobno par takvih..."radioamatera" ...tja ? Dunque...pobacano pola časopisa te ostale krame..oko 10 vreća sve ukupno....zadržano komplet "Radioamatera" from 1947-1989....svi UKW Berichti ...stara izdanja CQ Elettronice..Ukv Bilten....cijeli ...svi Radio-Kit.../ naj časopis u Jurop po meni -nama.../ ...Dubus....Nuova Elettronica te onaj plavi HRS i ovaj novi HRS...? Bačen je i Ham Radio osim nekih brojeva....i svi Rusko-Češki-Madjaski časopisi...bili su dobriu svoje doba..! Sve se nalazi gore u smeću pa do jutra ima šanse da tko spasi što ga zanima.....? Ccccc nema šanse...? Dalje je slikovnica iz Krčme "Bujan" ....po Balkanskom običaju...prežderivanje.....! Pa ćemo u Jurop...tamo jedu samo neku zelenjavu.....sojine proizvode u obliku amburgera i slično...a mi tjeramo dalje...a bude recesija i ostalo ..uglavnom propast svijeta je blizu....pa napravite koju vezu via Moon..prije toga.../bilo oko 6-7 stanica koji su radile prve veze preko Mjeseca...i svi "jaki" su ih zvali i upućivali da se napravi veza...ide to još ipak..? Tuliko...Saluti..! M.
Martin 9A3GE