Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AD6IW

Naponi su dobri, mislim da nedostaje paralelni kapacitet sa trimerom, ne vidi se dobro na slici.
Napon preko R12 treba da je oko 0.654V, Ids 54mA ,

Stedi municiju

9a4qv

Da, Goran je dobro primjetio,
- ni ja ne uspijevam vidjeti kond. od 10 pf paralelno sa ulaznim trimer kond.
- to bi po autoru trebalo biti 10+10pf za 2m
- u DUBUSU koristi trimer 2-15 pf

- ne uspijevam vidjeti da li je ugradjen R13 i C3  (180R i 2p7) paralelno sa L2 (ulaznom zavojnicom)
- to se lemi onako "volante" direktiva preko zavojnice u zraku
- struje bi trebale biti ok, hm jedino ako je gate "prdnuo"  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

TAKO JE ..HVALA LJUDI...napone ima ..stavljen new fet...napon ok...svuda ...i niks... ??? TO JE ATENUATOR A NE POJ.    .... ne znamo u čemu je zaheb....? ? ? ? ...' kontrolirano više puta sve ...ispale mi oči....! CCC...! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Martine,
- onaj cjevasti trimer C na ulazu, od koliko je pF?
- zavojnica mala koja ide na Gate tranzistora (par zavoja, ne ona velika) je li paralelno sa njom 180 oma i 2,7pf

nasilji oci ako mozes da to kontroliras

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Trimer je oko 8 pf......ono crveno je prigušnica što ide na gate...koj 180 ohm..koj 2.7 pf...ne vidim ništa više .....idem ća u birtiju....poglej šemu ? M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Aha,
znaci dodao si 10 pf paralelno s trimerom, to vidim,

sto se tice seriskog 180 oma i 2,7 pf pogledaj tamo opaske i objasnjenje, toga nema na shemi ali se dodaje paralelno sa L2 dakle serijski vezan 180r i 2p7 kontroliraj malo, imas tamo objasnjeno na njegovim stranicama

QV
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

Martin

Provjeri C9 coupling capacitor?
Skini prigusnicu za vanjsko napajanje i provjeri mozda je izlaz iz lna kratkospojen.
Ako gate nije ok onda struja preko serijskog otpora nije ok.

9a6c

Kao jedan od krivaca za ove muke, samo da napomenem da neki DL tip prodaje ovaj LNA na Funkburzi pa ima i veeelika slika di se more vidit ako ko dobro vidi...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

Ahaaaa ! ! Hvala sviju...na pomoći...mmmmm..to je sve probano,...što je navedeno..opet ćemo raditi na tome ...nek malo oladi..pa ponovo..ma mora da radi...? Bene..eno tamo na HRS ...neko pita baš za ovo.....nije čuo za UKV Portal. Probao odgovoriti ali ne ide...bah....? ..Dunque..ako tko može neka ga uputi...? Amo i okolo po Net-u..! GG ..slika velika...bene vederemo...ovi SMD  dijelovi..sitni..pa to mjerit ..otpor  ...pf-....povećalo veliko pa malo...cccc...oćoravit ću ...Ali sve za tekniku...naprednu...! Uf...! M.
Martin 9A3GE

9A2PT

Pozdrav svima
Ja se do bozica oslobadjam lemilice,tinola pojacala transvertera .....
puno novih konstrukcija ,dobrih veza i propagacija zeli vam vlado 9A2PT /mm
73333333333333333

9a6c

Samo da ona dječja igračka sa jedne slike ne pukne meni u glavu poslije svega, a barba?

Vlado , brzo se vrati da nešto mrdnemo na dva metra, ima nekih rekorda koji prosto vape da ih se mrkne...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

AAAAA... io amazza gente per soldi...amici gratis...Va be ..Vladimiro  saluti..Dok se ne skupe snage za onaj LNA...rekreacija sa NORMALNIM dijelovima  / to je u Subotu i na 70 Mhz...?  / RADI SE NEŠTO NA TOME...?  Imam dvije "leve" antene za 70 Mhz.....discone und logperioda...tutte bande ...? Vederemo/vinceremo..! M.
Martin 9A3GE

9a2ko

Mirno more prijatelju, nek te Neptu cuva a sirene juznih mora dovedu do luke uzitka.
Eduard 73!

9A3GE

Alo judi....al se prave antene...to....majstori....bravo...! Al nam je dobar ovaj Portal...živa teknika....svako dan nešto novo..i stalno se nešto nauči...al ste-smo dobri...ma kažem ja..UKV je za pametne i lijepe  he he...! I glavno da nema "davitelja-forumaša-prepametnog poklopca" kao tamo negdje...sačuvaj nas Bože..! Iako baš ne belivim u to ..ima nešto ipak..? No dobro..danas se malo  eksperimenti -ralo i probalo sa raznoraznim konbinacijama...naravno na prijemu na glavnom bandu..2 m. za neupućene..? Alora isproban je pogon..TR7 + TRANSVERTER...bez LNA...na MOONBOUNCE...i TO ODLIČNO PRIMALO...vidjen je ZS6OB / 4X11 i 300 w. te još par "malih" stanica..? Prije ih nisam nikada uspio dobro dekodirat..danas ..yes..! Mislim...stvar je u TR7...perce RX je napravljen  BPF  i pravo u miješač...balansni pasivni sa diodama /jes schotky ili obične ne sjećam se više/ i dalje u MF koja sada signal podiže na visoki-malošumni nivo..naravno mašina je sa kompletnim xtal filtrima../koji nisu potrebni baš za digitalije..ah sada se sjetio ..ima i AM široki filter pa probam i njega na prijemu digitalnih signala ..ipak suzi propusni opseg a dovoljno je širok za to..? Bude to dobar sistem za RX..? A sada glavno..imam tu pet-šest KV uredjaja /samo za bazu za UKV transvertere ...nikako za KV i slične radnje/ pa se ide na frekvenciju 144.486 Mhz gdje je far iz Dežele...i čuje se  sitno /u mene/ a na 144.478 Mhz je BVS koji lupa sa signalom 59+40...i na svim ostalim baznim uredjajima se čuje..smeta ...splaterira ...insomma ...jedno 50 Khz ga se "čuje" ALI SA TR7 ...NEMA GA kada slušam far na 144.486 ....HA   ... i svi bi današnji transiveri resiveri pali na ispitu..možda osim ATLASA...on ima balansno miješanje na ulazu...kao i DRAKE TR7...tojest NEMA vf pojačanje prije mješača ..samo BPF...pa pravo u miješač..i tako ne pokupi razne smetnje koje štete kvaliteti prijema..a sve nadoknadi u MF...jeli tako Majstori...? Kvalitetni RX je glavna stvar u nas...next kontest baš malo slušam sa njime...pa da vidim kako se bude ponašao kada "navale" oni "snagatori" preko Jadrana..? A još da se sredi onaj zeleni LNA...cccccccccccc...hebeš sve TS FT IC i ostalu širokopotrošnuprimopredajnubulumentu ! Točka !  M.
Martin 9A3GE

9a6c

Ako se ne varam, taj TR7 je imao prvu MF na 48 MHz, što je za ono doba bila teška revolucija... Dok su FTejci imali ispod 4 Mhz, pa je svega bilo po prijemniku... A na 7 Mhz samo Radio Tirana... Atlasić je imao to isto drobro riješeno, uz brdo drugih mana, ali šta ćeš...

Smetnje itd... Vidio sam neki clip od I5PVA/6 na jubitu i čini mi se da imaju neki K2 rtx kao bazu, a sjećam se da su ga puno hvalili, i K2 zbog faznog šuma i Talijana u Marconiju... neki Istrijanac je cvilio, ke zmeta,ke kuereme...

GG