Susret UKVejaša

Started by 9A6NDD, 12. April. 2013, 07:32:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li bi sudjelovali na UKV susretu kada bi on bio organiziran?

DA
18 (62.1%)
NE
2 (6.9%)
Mo
9 (31%)

Total Members Voted: 29

Voting closed: 19. April. 2013, 09:10:46

9A1IW

Ja imam bolji predlog. Zašto ne bi definirali najopasnijeg konkurenta u takmičenjima, pa se kod njega okupili na dan nekog kontesta, da ga ometamo?  :) Za početak predlažem lokaciju 9A1W ili 9A1N ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9A2HM

Kreso

9A7KFF

Mislim da bi to bilo najbolje na početku ljeta,tada je najugodnije na otvorenom.

9A6NDD

Meni je ideja isto bila da susret bude kada je vrijeme prikladno da se družimo na otvorenom. Ne vidim razlog zašto ne bi imali i zimski susret? ;-)

Uskoro postavim anketu oko datuma i mjesta, pa možda nešto još i na kraju organiziramo :-)

73

9a3aq

Možda bi prije ankete o lokaciji trabalo napraviti spisak "kaj bi mi tamo delali" (kako kaže jedan poznati.. )
Ovisno o tome će se definirati potreban prostor... a možda će biti i utjecaja na izbor lokacije.
Nabacujem nekoliko mogućih aktivnosti.. a vi dodajte ostale ;)
-izrada nekog jednostavnijeg uređaja ( ala rover transverteri  i sl ) iz priređenih kitova
-mjerenje-podešavanje-kontrola uređaja iz samogradnje
-mjerenje na antenama
-prikaz rada novih uređaja ( napr transverter za 600GHz  ::) ;) :'( , DVB-T, PR.... )
-prikaz upotrebe nekog komunikacijskog software ( za rad EME, RS, AS, .. )
-prikaz upotrebe nekog software za design-simulaciju ( napr. elektroničkih sklopova, antena... )
-predavanje ( jedan priča ostali slušaju )
-okrugli stol ( svi pričaju, koliko moderator dozvoli  ;D)
-analiza postojećih propozicija UKV natjecanja
- ::)
Naravno svake godine ne moraju biti zastupljene sve teme..  anketom treba provjeriti  da li nas od gornjeg nešto uopće interesira ili ste samo za "video+bla/bla" susret.

A, što se tiče termina navijam za toplije vrijeme.. ( kraj 5 mjeseca?)... šteta da je Bjelolasica u takvom stanju.. no valda i tu stižu bolji dani !
.. podjela nagrada oduzme puno vremena i prilićno je monotona .... diplome se i tako štampaju u neograničenim količinama u vlastitoj režiji >:(
73!
Zlatko

9a6ww

Quote9A6WW: Naravno, šteta da nema organizacije ovakvog susreta na nivou saveza ili nekog jačeg kluba.
Quote9A6NDD: Mislim da ne treba žaliti za Savezom ili nekim klubom, bitno je da se družimo i razmjenjujemo iskustva...

Nisam zazivao jači klub ili savez tek tako. I evo sad Zlatkove liste eventualnih događaja na hipotetskom susretu  (prethodni post), ni DARC UKW Tagung u Weinheim-u se ne bi postidio predloženog programa.

Valjda je jasno da to ako to svedemo na pivo i kobase, onda jedan bi jedan čovjek susret uz nešto muke i mogao oganizirati. No za druge sadržaje (pa i manji dio iz Zlatkove liste) ipak treba jači (brojčano a vjerojatno i financijski) organizacijski odbor!

GL
***  S OBZIROM DA SE VIŠE NE NAMJERAVAM  JAVLJATI NA HRVHF FORUMU, molim eventualna zaostala pitanja na e-mail adresu koja se može pročitati na: http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=2646.msg25122#msg25122

9A6NDD

Za sve je potrebna samo dobra volja onih koji žele sudjelovati u tome... to ne može zamijeniti nikakav Savez niti klub. Sve što je Zlatko nabrojao (osim onog trv za 600ghz  ;D ) mislim da se da organizirati uz malo truda&volje.
Ja glasam isto za toplo vrijeme, 5 ili 6 mjesec...
Ako netko ima želju da održi predavanje super, to bi samo podiglo razinu druženja... također bi bilo lijepo da sudionici ponesu svoja tajna "oružja i oruđa" da se pohvale... bla, bla isto nije loše...
Dakle, ajmo s prijedlozima dalje ... pogotovo s onima tipa "ja predlažem to i to i oko toga sam voljan i mogu i hoću pomoći".
Još par dana brain storminga i onda ćemo valjda iznjedriti nešto konkretno... barem datum i lokaciju...

73

9A6NDD

Nema baš nešto dragovoljaca za predavanja i druge high tech tehničke stvari tipa mjerenja i slično...
Dakle, ostaje nam:
- da se nađemo, družimo, popričamo, razmjenjujemo iskustva
- da svatko, tko želi, donese svoje home made stvari i predstavi to drugima
- mini buvljak, ako netko ima višak opreme vezan uz ghz i slično...

Ideje i prijedlozi i dalje se očekuje... bilo bi lijepo obogatiti program...

73

9A2WA

Evo i DX sa juga. 8) ;D
Slažem se sa svime i bilo bi baš lijepo da se pokušamo naći.
Bila je ideja organizirati u Kraljevici dan prije HRS sastanka ,ali to je zamrlo.
Možda nije loš petak na  Jarunu prije ZRF jer smo svi tu negdi ........ ???
Uglavnom ja sam za 8) 8) 8) 8)
73 Mike
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9a3aq

UPSA, promakla mi je još jedna "debela" tema
PREDPOJAČALA  ( ne mislim na naočale  ??? )
.. od designa do mjerenja šumnog broja+pojačanja.. ali i onoga treba/ne treba
73!
Zlatko
ps. možda treba prvo sakupiti teme.. pa anketa da se omiriši što misli-želi HAM bratovština... pa tek onda dobrovoljci.. i ugovori o djelu :) :)

9A6NDD

Trenutno je puno ideja, ali malo konkretnih tipa "ja sam voljan to i to"...

Dakle, zainteresirane bih molio da u obliku posta odgovore na sljedeća pitanja (da ne stvaram previše anketa):

1. Koji od navedeih datuma vam je najprihvatljiviji:
a) 12.5.
b) 26.5.
c) 9.6.
d) 13.10.
f) 25.10.
g) ..neki drugi prijedlog

2. Lokacija održavanja:
a) okolica Ogulina (jezero Sabljaci ili Bjelolasica)
b) okolica Delnica (planinarski dom Petehovac ili neka slična lokacija)
c) negdje južnije od Ogulina (Plitvice npr. ili neki prijedlog)
d) neo drugo mjesto u 9A

3. Dan održavanja:
a) subota
b) nedjelja

4. Bitno mi je da na lokaciji  susreta ima za kupiti piće i hrana (tipa restoran, pl. dom ili sl.)
a) da
b) ne

5. Na susretu sam u mogućnosti i željan sudjelovati kao (može više odgovora):
a) samo sudionik
b) želio bih održati predavanje
c) slušao bih predavanje
d) izložio bih svoje uradke vezane uz radioamaterizam
e) ponio bih višak opreme za razmjenu/prodaju

Možda pitanja i odgovori nisu najsretnije složeni... sorry, koristi free time na poslu...
Nadam se da ćete naći vremena odgovoriti na njih (naravno, oni koji žele/mogu sudjelovati na susretu, oni koji nisu zainteresirani, nema smisla ni da odgovaraju).

73

9A7KFF

Kad smo već naveli Ogulin i jezero Sabljake a pošto živim uz njega mogu se raspitat oko ponuda restorana pa bi možda na veću količinu zainteresiranih išli sa nekim ponudama (za nas prihvatljivim cijenama),ako normalno prihvatimo tu lokaciju,šta se tiče datuma moje je mišljenje da se to održi subotom ili nedjeljom jel nas večina radi a druženje se oduži pa drugi dan ići radit nije prikladno,za Bjelolasicu mogu pitat ali njima se je ove zime urušio šator pod snjegom tako da nemaju te usluge,a za datum i teme po volji,druženje je druženje a ujedno ćemo se imati i prilike upoznat jel većina nas se povremeno čuje na raznim takmičenjima i možda je i ovo početak nečeg novog,73

9A6NDD

Baš i nema nešto prijedloga, odgovora...  :-\ .. valjda je krivo vrijeme koje je bilo baš lijepo ovaj vikend  ::)
Bilo bi dobro provjeriti što se nudi na Sabljacima, jer lokacija sigurno nije loša... Ne znam da li tamo postoje neke klupe, nadstrešnice ili slično što bi bilo iskoristivo...
Kolega KFF, ako nije problem da istražiš malo i obavijestiš nas o uvjetima ;-)

73

9A6NDD

Zamrla diskusija  :-\
Što kažete na 9.6. kao termin?
Imali kakvih novosti s Sabljaka?  :)

73

9A7KFF

Ma nije zamrla nego ljepo vrijeme pa se nestigne na sve strane,na Sabljacima ti je restoran klasičnog tipa,nema nikakvih nastrešnica samo terasa sa strane jezera,vidi slike od Pokuolja 2012 pa možda dobiješ jasniju predođbu,ja ti mogu pitat jel taj datum rezerviran za svadbe,predlažem da se ljudi prijave da se okvirno zna za pitat,jel ako se prijave velika je vjerovatnost da ce se i odazvat.