IARU VHF 2011 from owest jn34vp

Started by iw2nri, 30. August. 2011, 21:51:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Quote from: 9a2sd on 13. September. 2011, 15:46:23
73 svima!
Pa šta ste vi ljudi iz 9a1cfi radili, nemate u logu desetak postaja, zar su smetnje od 9a1p bile tolike da ništa niste čuli, moguće je!
Pozz
9a2sd/9a1o ekipa
Drugar kaj te muči pa nema ni nas u logu? Ili je problem nesto sasvim drugo?

73 i NHF - 9A5CW/9A1P ekipa  :o

9a2sd

Pa za vas mi nije ni čudo kad ste im smetali, ali mi im ne možemo smetati, a napravili smo duplu vezu s njima, a 9a2l isto nemaju u svom logu, stvarno ste špricali dobro!
73
Jim/9a2sd

9a3bim

"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a2zh

Jime ima rjesenje ..
Na dan kontesta odes pecati ribe ... i mirna vojska
  gl 2zh

9a2zh

Dite materi...!
Ucite od 9a5Y .. saljite spijune slusajte dok rade snimajte kako i kada vrte antene i eto vas :)
   73's 2zh

9a2zh

Jel to po onoj ..
" Sila Boga nemoli ..Bog sile nevoli "
Dobru zabavu i priznajem da je lijepo raditi iz Dalmacije nitko nikom nesmeta kad pocnu a ti se preselis na drugi kraj opsega i pucaj ...
73's 2zh
1UN .. Jesu li oni smajlici  svakom po jedan ili samo za Jima ...?
     ::)

9A5M

Nase svabe bi rekli...rue rue bite Jime

9A4HP

Quote from: 9a2sd on 13. September. 2011, 15:46:23
73 svima!
Pa šta ste vi ljudi iz 9a1cfi radili, nemate u logu desetak postaja, zar su smetnje od 9a1p bile tolike da ništa niste čuli, moguće je!
Pozz
9a2sd/9a1o ekipa

Ne znam zašto si naš pozivni znak izdvojio kao negativnost i ne znam odakle ti podaci ,ali niti jedna stanica sa kojom veza nije kompletirana nije upisan u log i tako će  i ubuduče biti.Što se tiće smetnji mi nikada nismo spominjali 9A1P . Jedine smetnje koje smo imali su bile od dvije slovenske stanice koje smo čuli na cijelom opsegu 144,000-144,500  od s3 do s9 i sva sreća da nisu pozivali jer bismo se inače mogli slobodno isključiti.Lako je moguče da su naš pozivni znak neki koristili i za dopisivanje izmišljenih veza jer smo inače rijetko aktivni u takmičenjima ,ali popravljamo se......pozdrav 9A4HP/9A1CFI Draško

9A2HM

Da malo proširimo temu...
Po mojim iskustvima u obradi dnevnika na robotu došao sam do zaklučka da oko 25% grešaka nastaje kod TX stanica zbog razno raznih razloga.
Dokaz u prilogu je stanica S51SL iz lokatora JN76PL koja je imala prilike reagirati na grešku  a nije!

LP
Krešo
Kreso

s55m

S58M obično radi iz JN76JC pa zbog toga valjda nije ni primjetio, kad mu je korespondent ponovio lokator...

9A2HM

Adi
drago mi je da si se javio pa da te odma iskoristim i pitam kako bi ti riješio ovu grešku na vašem robotu?

K
Kreso

9A9L

Po mom misljenju greska je sloveca i nebi se smjelo oduzeti bodove rx stanici. TX stanici oduzeti bodove i penalizacija po pravilniku....
73's de Leon 9A9L

9A2HM

Leone

koj lokator prizanti, pravi ili odaslani?
razlika je u udaljenosti, onda bi stanice sa primljenim "PL" bile možda zakinute od "JC"

K
Kreso

9A9L

Nema veze kojia je razlika......priznati onaj koji se cuje na snimci..... a dali je 50 km vise ili manje nije bitno....bitno je da je taj lokator definiran, nije bilo nikakve ispravke iako je RX stanica pravilno ponovila primljeni i sankcije trebaju ici na TX stanicu. Po meni je to najposteniej. Sam Bog zna koliko je puta taj lokator ponovljen i nekim drugim postajama koje ti u robotu nemas. I da da ne zaboravim....lijepo je vidjeti da netko uzima u obzir snimku.......cestitam... E pursi move.
73's de Leon 9A9L