Srpanj 2011.

Started by 9A2HM, 30. June. 2011, 08:59:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A1Z

@ 9A4ZM

Maki, oblak ko oblak , ali nisu svi isti. Ovaj je bio stvarno lijep uz zalazak Sunca. Još k tome i koristan.
No prijeđimo na stvar.

Kontrolna kutija Yaesu G serije rotatora pate od kvara kontakta na tipkama za smjer. Nakon što sam ih godinama spašavao sada sam ih zamjenio signalnim tipkama  i relejima koji aktiviraju motor. Kad se već radila preinaka ugradio sam čoper sa dva 555 i triakom. Shema prema G3SEC knjizi "Make more miles on UHF SHF".
Za razliku od očekvanja da će se brzina moći regulirati u širokom rasponu kod mene uspjevam podešavanjem potenciometra u jednom trenutku dobiti prilično malu brzinu. Prekidačem na prednjoj ploči se bira brzo-sporo. Nedostatak je da pokazivanje rotatora  zaostaje za okretanjem tj. kod spore brzine se vidi korak namota potenciometra u rotatoru pa se kazaljka pomiče za mali korak odprilike svakih 5 sek vrtnje sporog moda. No sve u svemu jako korisno za podešavanje na uho jer se sada ne preleti preko signala za najmanji dodir na tipke kao kod normalne brzine.U prilogu pločica iz Eagle-a. Shema je trenutno doma.

Najviše posla je oko mehanike i preinake ožičenja. Ako nekog zanima neka se javi za razmjenu iskustva i dokumentaciju. Vjerojatno stvar paše na sve tipove G serije rotatora s sinhronim motorima na 24V izmjenično.

73s de 1z
Luci, 9A1Z

9a2sb

Evo još jednog linka za poslati dnevnik iz HLJK:
www.yodx.ro/en/vhf-uhf-contest/rules
Dosta YO stanica je odrađeno pa bi bilo lijepo poslati im dnevnike...usput osvojiti nešto...
Gudlak from Čepin...Z
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

yu7ef

Maki molim te posalji mi sch i brd fajle iz Eagle na licni mail

Ja takodje imam G650 i hteo bi to uraditi jer za EME svakako je potebno ...

Ja trenutno koristim Eagle 5.6.0 ali imam i 3.5.5 pa cu verovatno moci da se snadjem

Hvala unapred

Popa, YU7EF

9a2vr

Ma objesit ću i taster i mic o klin! Najprije pobjedim i na 23 cm u 9A i onda mi Robi skine 3 veze od kojih su dvije čista greška pri prepisivanju dnevnika. Veze su ispravno uvedene i dogovorene na 70 cm par minuta prije.
Ništa, čestitke Luciju na preciznosti! Naravno, ljutim se sam na sebe jer mogao sam tih 39 veza ne prepisati,nego ih pozlatiti!
A opet, ako gledamo generalni plasman, imao sam ludu sreću ove godine. Da je bilo pravih oblaka,zgazili bi me
tanjuraši sa 10 Giga, :) !

73&GL from Božo,9a2vr
Bozo 9A2VR

9A2HM

E Božo Božo

moraš malo po onoj staroj "3 puta mjeri, 1 put reži"...a možda bi trebalo uzeti "Augenverstärker"

GL u AA VHF (CW)

Krešo
Kreso

9A1Z

QuoteMaki molim te posalji mi sch i brd fajle iz Eagle na licni mail

Ja takodje imam G650 i hteo bi to uraditi jer za EME svakako je potebno ...

Ja trenutno koristim Eagle 5.6.0 ali imam i 3.5.5 pa cu verovatno moci da se snadjem

Hvala unapred

Popa, YU7EF

Popa , nisam sada doma, kad dođem šaljem sve na mail.

Luci , 9a1z
Luci, 9A1Z

yu7ef

QuotePopa , nisam sada doma, kad dođem šaljem sve na mail

Luci unapred hvala ...