Main Menu

Ham gradnje

Started by s55m, 02. January. 2010, 20:28:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a3bim

Quote from: 9A3GE on 08. March. 2010, 01:42:43
Mirko...ma može ona to podnest...dapače...?
onda tjeramo taj anodni napon u galinu ;) naravno to će još past pod opterećenjem...
ionako su cijevi jeftine ...

73
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9A3GE

Evo kako je ispalo....smješten VXO i frekvencmetar te par Ampera ispravljač...! E sada što staviti tu...? Ploču od ICOM-a 202...? Ili nešto novo....ono sa Plessey integrircima ....kompletan SSB ..TX-RX...ili nešto treće..? Ok..bude već nešto...unutra...? Naravno za dva metra...! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga...! Pošto frekvencmetar "vuče" dosta....tj opadne izlazni signal iz VXO-a dodan je dio koji diže nivo na par volti i na njega je spojen frekvencmetar  te iza još jedan stupanj za tx-rx miješač..! "Uboden" je kvarz od 15 Mhz (onaj nakrivo) i oscilira u redu...tako da se sada može exspermentirat sa međufrekvencijom od 9 Mhz.....pomak je čitavih 250 Khz....od 144.000  do  144.250...stabilno i čisto što je najvažnije....te malošumno...kvarz je from Labin...od Gos. Aličajiča ..e sada bi trebao kvarz od 15.030 Khz....da se pokrije dio banda ...na gore...tj. tamo sve do 144.500 Khz...? Pa ako tko ima..se preporučam...! Saluti...! M.
Martin 9A3GE

9A5TD

Martine ti si legenda...svaka cast.

Spasva li ti ikada ili samo lemis ??

473....

9A3GE

A Damire ...spavam tu i tamo...naročito ujutro...neki dan me probudili 9A6PSM I 9A6IEV.....galamili su pred vratima  ....na marende na marendu..pa smo otišli do "Žamarića" jedna od rijetkih gostionica koja postoji već 100 godina...po starinski...ah ..malo ih je ostalo...? Daklem   ....  Plesey integrirci....dobio čitavu seriju od frenda 9A6SUE....Zlatkića...pa se nešto konbinira....jedna međufrekvencija...četiri integrirca i tranzistor za Bfo....jednostavno...ali...treba to oklopiti ..zatvoriti u metalnu kutiju...perce gain je veliki...pa kada počne oscilirati--zviždati ili brnčiti kako kaže 9A3HY (napravi mi pločicu po propisu..dupla štampa ? Pa se ugradi to...? Perce nema bolje i jednostavnije MF od ove....? Spojio sam VXO na jedan experimentalni transverter za test   ulaz 144 -VXO - Izlaz na 10.700 Mhz....na IC 703....i stvar RADI ZADOVOLJAVAJUĆE....poslje spojio na TR7 isto na 10.700...eh još bolje radi...TR7 posjeduje SVE filtere i efikasni NB...ipak je to za par klasa bolji uređaj nego ovi danas...? E sada...bojim se da neću postići kvalitetu kao sa TR7...na prijemu...no probuje se...ovo sa Plesey integrircima...? Dole je šema i kutija...sada se grem hitit pol ure...! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Daklem...stavljena jedna pločica...(privremeno za test) u škatulu....da se proba kako sve skupa radi...stabilnost te signal....Odlično....šum je nizak a signal dobar....ulaz je sa gasiranim fet-om - mar i SHR-1 miješač..( ono po Gos. Aličajiću Front-End...ta stvar izvrstno radila...pa prestala...?  Pa se napustilo..nešto drugo se radilo...i danas je izvučem pregledam i bilo napajanje Fet-a poslje mješača u prekidu  mala prigušnica i nije bilo napajanja cccccccc ! ) ... i izlaz na 10.700 Khz koji je spojen na IC 703 koji vrši ulogu MF-a na 10.700 Khz...Dobro je ...zapravo izvrstno...ono signal-šum...bolje je nego  FT-ejci koji su ovdje..? INCREDIBILE MA VERO..? Uradak je pod testiranjem...sutra na Mjesečinu...usporediti ovo i ono...! Pa se ide dalje..! Nadalj je ....Sig. Marcheglia ( Gos Marčelja - za one koji razumiju Španjolski ) 9A6PSM je ugrado frekvencmetar u stari FT -RD221R i sad treba ulaz urediti..? Perce (perce-zašto) taj uređaj ima isto VXO kao IC202 a dobre strane VXO-a su poznate...te stviti kvalitetan ulaz sa ATF-om te miješač schotky..i tako dalje..! To je Dragan 9A5AA uradio na svome RD-ejcu...i stvar se puno popravila naročito za jake signale u kontestima...onaj iP3 ...se sjećate....? Daklem pogledano malo po Net-u...i našlo se je dosta toga...naročito stranica od IZ4BEH-a ..tu ima o tome te raznih dobrih stvari..transvertera pojačale predpojačale gigaherza i ostalog...preporučam pogledati..! Dole ima slika o tome te zadnja "ugradba" (privremena) u kutiji..? Salud hombres...viva la Spagna ..dove se beve e magna (Živjela Španjolska gdje se jede i pije ( i još neke stvar..nekad..?) M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo vrhunski front - end po IZ4BEH-u....u smd teknici te ATF na ulazu.....mislim ...svi ovi danasnji aparatusi se mogu sakriti pred ovim...? Mislim na UKV uređaje...! M.
Martin 9A3GE

oe7dbh

Low Pass Filter  i  udvostrucivac freqvencije.....

oe7dbh

.... radi OK

9a3bim

triode bias board ... schematics by s56a ...

73
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a5cw

Quote from: 9a3bim on 26. March. 2010, 15:57:10
triode bias board ... schematics by s56a ...

73
A hladnjak Jura? Ne rabi?

9a3bim

dojde montiran gori - pasivac od pentium-1 + ovaj ventilator ...

73

9a5cw

Da ne bi offtopicali onu Veliku Goru na kojoj su beaconi pisem ovdje...
Prije nekoliko godina kad je izasao prvi 2ey 70MHz xverter zapoceo sam projekt mog vlastitog 70MHz xverteta.
Baza je trebala biti na 10MHz (MF) a oscilator 60MHz, kupio 2 xtala za tu namjenu. No nikad nisam to dovrsio ;)
Xverter je trebao biti Dual band 4/6 ;) Trazio sam i ja doma ali nemam 42MHz xtale, imam nekoliko 14MHz i to je to...
Raspitao sam se kod OZ2M za 40MHz xtal i rekao je da trazim upit na eska.dk... rekao je da ne ocekujem odgovor prije uto/srijede (fešte).

73

9a4qv

Pa za 40 MHz imas gotove one oscilatore - "kockice" , za 50 i 70mhz bit ce dobre..
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Daklem.....Internet je čudo....ne za sve....? Graditelji i ostali    -RUSKI FORUM- ako tu nema...nema nigdje ? M.
Martin 9A3GE