Main Menu

ATV

Started by oe7dbh, 19. November. 2009, 14:55:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oe7dbh

oe7dbh

.... jos nekoliko Basisband platina gotovo za trziste  ;D
Video ulaz, Audio ulaz i dva izlaza za dva predajnika.

oe7dbh

.....tri male mijerne pomoci za TV amatera www.dl1mfk.de pod "Drei kleine Viedeohelferlein (10.01.2013)"

oe7dbh

Prvi dio.
...ovdje nastaje 10GHz power amplifier sa HMC952LP5GE
Ciljana izlazna snaga 2 Wata kod 1mW pobude ( gain 33dB )

AD6IW

Darko,
fino napravljeno, Congrats.
Hittite bi te trebao zaposliti kao application engineer  :)

9A3LI

Darko,
jedno pitanjce
Kako ćeš sad zalotati IC na PCB sa takvim hladnjakom?
Ponovno sve grijati?

oe7dbh

oe7dbh

...ove slovence, pogotovo mog prezimenjaka iz IC-Elektronika u Ljubljani moram uvijek prisjetiti i pitati dali je roba stigla, uopce ih ne interesira odmah isporuciti prispjelu robu, tri sedmice bili dijelovi u skladistu, no u svakom slucaju sad su kod mene....
pojacalo za 10GHz drugi dio....

oe7dbh

treci dio, ....... bude dosao..... ;D

oe7dbh

novi projekt, ponovno jedan mali predajnik za FM ATV

oe7dbh

....u zadnjih 15naestak godina imao sam priliku pustiti u predaju negdje oko 13 komada 10GHz ATV   predajnika od kuhne elektronik i to obe dvije varijante, vecinom za jednu Firmu ( EAH - Landeck ) a ostatak je bio upotrebljen za OE7XSI, OE7XLT i 9A0TVR ( ova zadnja dva jos uvijek u radu ).
Ovdje u Austriji dobivam perfektne raporte o kvaliteti slike a koliko cujem hvale sliku sa Ucke i u Istri.
Ja osobno nisam zadovoljan sa kvalitetom signala koji izlazi iz Kuhne predajnika, nazalost do prije 5 godina nije bilo bolje alternative koja se mogla platiti.....
U proslom stoljecu je Kuhne Elektronik sa svojom serijom MKU10B i H  ATV predajnika napravio pozitivnu revoluciju na sektoru amaterske televizije i postao dobra konkurencija Gunnoscilatoru ( bilo je malo sretnika koji su se mogli pohvaliti da imaju jedan Gunnplexer - ima i varicap diodu uz gunndiodu i radi veoma lijepu modulaciju ).
Mislim da je doslo vrijeme za tehnicki pomak naprijed, sta je bolje presudite sami na temelju slike.

Izvor signala je Video Signal Generator PM5570 , kontrolni prijemnik je komercijalni GESA GR999
Na predajnoj strani BasisBand su isti kod oba dva predajnika i podeseni na najbolji prijenos kvalitete.

oe7dbh

evo jos jedan....

oe7dbh

...jos jedan 10ghz PA je gotov  ;D

oe7dbh

gotov predajnik sa HMC608 u izlazu...

9A3LI

Lijepo, svaka čast !
:)