Main Menu

Feed za dish na 23cm

Started by 9a3bim, 12. October. 2008, 13:29:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A3LI

9A1Z

Dečki pozdrav!

Samo da komentiram montažu na ruku malo izvan simetrije: nisam htio uništiti parabolu koju koristim i za 10 GHz jer ima zgodan plastični nastavak koji uguraš u ruku i kad klikne sve je na svojem mjestu. Pomak od osi nije unio nikakav mjerljiv gubitak već je u mom slučaju ruka koja ide dosta blizu elemenata antene zapravo poboljšala SWR i tada sam odlučio jednostavno tako ostaviti.  Praktično transverter je dio antene i sa držačem sve spremno samo da se zakači na ruku parabole. U praksi odlično samo 2-3 stupnja maksmalni snop od simetrije parabole. 

Nakon nekoliko godina bavljenja i ja sam sve skloniji nabavi prime fokus parabola. Tu feed zaista ne može puno promašiti, a i na oko je sve jasno , pogotovo elevacija. Ako se stavi i malo veća nego offset možemo zaboraviti i gubitak od blokiranja. Na žalost dobre prime fokus parabole teško se daju nabaviti a offset košta do 100 kn. Kod mene je bilo dobro i to da je offset antena lakše stala u auto je je plosnatija ( čitaj F/D veći).

Ipak se slažem sa Adijem da se glavno javiti. A to je jednostavnije sa opremom koja je sigurnija.

73s
Luci
Luci, 9A1Z