Main Menu

Stacking Yagis

Started by 9A2HM, 14. March. 2008, 20:23:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2HM

Eto kako se SPLITTER tema blizi svom kraju, ja otvaram novu!
Na netu sam nasao ovaj oblik stackiranja yagi antena pa me zanima vase misljenje tj. razlike izmedju ovakvog i "klasicnog" stackiranja gdje su svi dipoli isto postavljeni i napajani.

PS
u privitku je i kompletan PDF autora.
Kreso

9A9T

Pozdrav,

dok se oni malo "jaći" ne jave, ja bi rekel da je uputa OK.
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Evo pa to poslažite amo...ANTENE...(primjer za elevaciju sa "rukom# od SAT-elitskih antana ..ljevo desno u ovom slučaju gore-dole..isprobano..radi odlično..nije ugradjeno zato što se nije mogla pronači ina hebena digitalna "waserwaga" ilit libela..ma ono što pokazuje nagib ..kolko oš... ima unutra jedan čip koji se izvadi i stavi u antene-osovinu ..poveže se sa kabalom (8DU) na displey i kako eleviraš ..tako dole vidiš u stupnjevima đe je antt...jednostavno..masu EME-jaša to korist..i taj klip..zaboravio kak se zove...ccc ..ma nema veze sjetiti če se neko..ccc ..poslje kada zračunate..slobodno postavte ant....ACTUATOR..pas mu m..aj razvalite temu..da nešto naučimo..! Po savjetu "Dottora" 4QV ja sam to stavio sve "isto" nije jena vako druga onako ..a vidim po raznim slikama da stavljaju vako-onako...suprotno..no to se bude razjasnilo...ovdja..? Doli KV živija UKV..( ste videli tam na HRS...bum te tužil..zapraf..na sod na sod..se tak veli..Tom).ccccccccc...Ok rezvalite molim...! Pozdrav..Martin (3 veze na KV  PRVA ZADNJA I NIKAD VIŠE) Bla..
Martin 9A3GE

9a6c

Obzirom da su na slici zatvoreni dipoli napajani preko baluna, znači simetrični, rekao bih da je bitno samo da kabeli budu jednake dužine, a polaritet po meni i ne postoji, ali dopuštam da sam ukrivu.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

AD6IW

Gogo,

Tacno, ti si u krivu >:(

Hej, dobra ideja. Sta se dobije kada obrnes polaritet, kakav je efekt, osim sto
izgubis kontest ? To znaju lovci na lisice.
/Uzgred to se zove ratiometric ili nesto slicno/

Kreso, tvoj diagram je dobar nemam komentara. Moras naci nesto vise "provokativno" kao kosku.
Upravo tako sam davno stakirao 4 Yagi za dva metra i 70cm, i lupice za 23cm. Kablovi za faziranje lijepo nalezu

9a6c

Čovjek se uči dok je živ, posebno ako je loš učenik, hi.

Gorane, pokušavam te kontaktirati via private mail u vezi pojačala za 432 MHz, ali nema odgovora - dobijaš li to?

Gogo
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

na mom pm ništa.

probaj na direct mail grongo at st.t-com.hr

GG

s56a

U 13 casova pocinje popularno Rusko takmicenje pa ocekujem oko 1.000 QSO u 24 sata.  Toliko UKV-jasi naprave preko cijelog leta :-)  Nadam se, da ce GS31B sa PC ventilatorima i trafo iz mikrovalovke preziveti CW HP.

HRS web sa tisucu ljeta hrvatske kulture, a ja dobio 20 dana QRT za dvije reci - Savudrijska Vala.  Da sam bar napisao Piranski Zaliv.  Bar smo rat dve kocarice okoncali...

Staking Yagis - simple - 51/sirina snopa - W1JR i T93M formula.  Polaritet kod dipola - 180 stupnjeva pomak...

LP MMM S56A, N1YU