Main Menu

A/A VHF 21

Started by 9a7pjt, 11. August. 2021, 13:59:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a7pjt

I
Kako je prosa  Cont.   ::) ? !
Malo san slusa .. nisan radia  .. puno vruce je bilo ... 8)
73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a6kx

malo al čovjeka veseli
73 mirko 6kx

9A5M

I kod nas se mrljalo
9A8D 287qso cca 117k pts
IC-9700 i nešto antena...LFA
http://www.opencontest.org/edi/map/20210814211748000973GRKIOI
Čujemo se sutra u aktivitiju

9a4qv

Eto, Alpe Adria VHF, sa Učke, na 18Ah gell bateriju, 7el.yagi i FT-817nd, dugi rukavi i krema za lice...
Više smetača nego komaraca, a i dosadniji su od komaraca.
Idući pohod na brdo moram naći onu crveno bijelu traku, ili ako ima koji Milicajac U Policiji da mi blagodari jednu njihovu plavu rolu.

Popeo sam se na Učku (1400m ASL) sa idejom da vidim ove što kukaju da imaju smetnji kako je to raditi u "loncu".
Dakle, vrh Učke, ispod R4 repetitora i ispod HGSS DMR-a na 151 MHz koji svakih 10 sekundi ide u TX.
Naravno, tu je i MORH radar (zato nema komaraca :-) i desetak komercijalnih radija sa po 10kW i televizija u boji, svi MUX-ovi koji postoje u Lijepoj našoj.

Osnovni preduvjeti jakih odašiljača su tu i sad tražimo "big gunove", doslovce tražim ih okom da vidim gdje su... 9A1P na 33 km, S59DEM na 57km, S51S na 58km, i ostali komarci koji su mi dosta blizu ali to ne računamo.
Znači imamo sve uvjete za intermodulaciju i kontest može početi.

Eto, 113 qso-a u laganom ritmu je dokaz da se može raditi i u nabrijanom okruženju. Iako mi je 9A1P u smjeru gdje sam odradio najviše Talijana pa i one iz JN34, uz pažljivo okretanje antene može se raditi. Istina, kad bi gunovi imali uže filtere bilo bi puno lakše, ovako im amplitudni i fazni šum dominiraju cijelom širinom filtera, malo preširoko na SSB-u.
S59DEM je bio korektan, stvarno čisto....

Evo, teškom mukom sam uspio prepisati papirnati log... jel izmislio netko neki scanner to .edi  ;D
I tako prepisujući dnevnik doletim i do postaje IV3VFP. Javio se čovjek na moj cq i dao mi redni broj 019 i lokator JN65UD. Gledam..... QRB 42 km. Mislim se, Slovenija je mala, ali ne baš toliko, tako ih ni Pervan ne bi zezao  ;D.
Idem pogledati kartu, kad ono lokator pada na Limski kanal...
OK, idemo sada najprije skupiti podatke o neprijatelju:
Kontaktiram par susjeda (iz Italije) koji su ga odradili i svi mi govore, ma neee nama je dao lokator JN65JU.
Kaže ekipa, možda se zajebunio...

To mi je već sumnjivo, da sam tipkao u računalo pa da sam krivo stisnuo zbog ometača koji nemaju pametnijeg posla na Učki nego mene pitati šta radim još bi i razumio ali, pišem kemijskom na papiru.

Sad, kad smo saznali podatke iz pozadine, idemo provjeriti na velikoj sveznalici. Ubacim IV3VFP i JN65UD u Gugl i gle.... ima i drugih bedaka koji su u nekoliko ranijih kontesta krivo primili kao i ja JN65UD i eto njih u error logu. Kao i u mom slučaju gle čuda, ispravni lokator je JN65JU!

Dakle, dijagnoza pacijenta sa poviješću bolesti je utvrđena....
Nisam ispravio log, pustio sam kako sam i primio nek stoji u arhivi, kartonu pacijenta....
Tako da, ako se i vama nađe qso sa njime u err logu, da znate šta je po srijedi....

IARU..9.mjesec....
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

E77Z

Kako se zove outdoor shack, tj. shack koga nema??
Ovo je bila moja loga za AA VHF Contest 2021.
Bio sam sam, pa nisam mogao "uhvatiti" i sebe i opremu...

9a4qv

Alo...robot majstori.... robot je loše instruiran, ne radi mu baš logika kako treba.
Ovako na brzinu sam uočio grešku, a kamoli da se dublje pozabavim robotom....
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A2HM

alo bunđija
javi se sekretarici robot majstora u uredovno vrijeme od 11:30 do 11:35 pa te možda naruči za robot majstora i ne zaboravi biljege i štambilj
LP
Kreso

9a4qv

Javim se samo ako je dobra sekretarica...
Heinrich Rudolf Hertz