Main Menu

UCKA UHF - Problem

Started by 9A5TD, 28. August. 2008, 00:34:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5TD

Mozda je ovo najbolje mjesto da se svima prenese informacija za stanje UHF-repetitora na Ucki. Navedeni je trenutno zakljucan radi problema koje uzrokuju nasi susjedi Talijani, oni su postavili neke nove repetitore i jedan od njih ima izlaznu freku jednaku nasoj ulaznoj, posto su veliki brbljavci a Ucka je visoka kota sto to znaci ne moram objsanjavati. Na zalost kod njih se jos koristi shift od 1.6 MHz u oba smijera pa je situacija jos i gora. Koordinacija se pokusava na sve moguce nacine no bojim se da cemo se ipak morati boriti "PRLJAVO"

Samo da se zna.....

9A6R

To ti je tako.A kad je kontest nigdje nikoga.Slušano ovdje iz Dalmacije.
Promijenite frekvu ako možete,njih je previše za megdan,hi.GL

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a6c

Damire, bi li pomgla kakva antena s usmjerenjem? Ipak te antene i repetitore stavljamo zbog sebe ,  a ne zbog Talijana i ostalih susjeda?

Ili da s epreko UKV managera odreagira prema I?

Njima neke stvari teško ulaze u glavu - dobio sam u u torak njihovu RADIO RIVISTU , zadnji broj, pa vidim kako se kod njih naš savez još skraćeno piše SRH :D

HRS, SRH, njima je to svejedno...

A i novina im nije baš... Pusta karta, a bez veze...

Ne što sam ja urednik, ali imaju oni još učit dok sastave pola od onoga što mi radimo. Je degutantno, ali tako je.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a3xz

nebi Gorane,nebi pomogla ta tvoja usmjerena antena .
neka ukv manager službeno prica sa tajnikom CISAR-a iw3ibg Giorgio-Mestre !

pola onoga sto mi radimo oni su radili prije 20 godina ,na nasu žalost ili na njihovu srecu .

9a2ko

Mladene, beate rijeci, upravo se treba krenuti takvim novim putem dogovora i pregovora.
Sjor menageru, dnevnice u spag i put pod noge.
Suradnja na ATV polju je najljepsi primjer suradnje, stovanja i pomoci.
Predlazem ekpu iz Istre da budu u pregoravackom timu.
Eduard- 9A2KO 73.

9A6R

Srića mi u Dalmaciji nemamo tih problema.Ovi na Jugu su manje brbljavi a i relativno su daleko pa kad koji signal i prođe mi ga lako zgazimo,hi.
Šalim se.Sve se može postići dogovorom ili rep.sa ton squelchom.GL

73,9A6R

9a3xz

ctcss je jedan od mozebitnih rijesenja no Reny znas i sam da to nece "maknuti" signal(i to vrlo jak ) sa ulaza repetitora ,a naravno javlja se i drugi problem ,a to je da veliki broj nasih radio amatera nema ctcss !!!

no dobro ,nesto cemo valjda rijesiti.

73 de 9a3xz

9A6R

9A5TD

Evo da malo uputimo narod u stanje - probleme. Kao sto znate Ucka UHF je vec duze vrijeme NE-upotrebljiv, u prilogu se moze vidjeti i zasto je to tako. Sa obzirom na situaciju VRLO JE VJEROVATNO da cemo morati ici na promjenu frek. IZLAZ- 439.000, ULAZ-431.400 ! Na zalost zabari su naselili jos nekoliko repetitora kojima je izlaz na nasoj staroj freki od 431.300 i steta je svako gubljenje vremena po tom pitanju. Kako i D-star treba zagurati u neku supljinu cini mi se da ce biti jako veselo.