W1GHZ 9cm rover x-verter

Started by 9a4qv, 01. September. 2011, 10:27:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Podešavanje prijemnog dijela na s55zse beacon...
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Kompletan 9cm transverter u dijelovima ...
250 mw out ....

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

s55m

Smajo, ajde to stavi u limenu kutiju, kao što treba.
Vjeruj mi, neče mu naštetiti :)

9a4wt

Smajo bi to stavio u kutiju ali nije fora da to radi onda bi morao raditi konteste s ispravnom opremom a on vise voli sarafati po uredjajima(a tek neispravne akumulatore sto voli nosati
kad planinari po Velebitu).
73
Sretan put u SFRJNigeriju
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater

9a2sd

Marko, de nemoj dirati Adama, to je dobar dečko!
73
sd

9a3aq

Na fotografijama sve za 5.. no mogao je to ponijeti na Jarun da provjerimo, radi li to uopće ;).. i da provjerimo što je nestabilno.. Adijev far ili ..

Adam, plakete i diplome koji si zaboravio uzeti predao sam nekom iz Rijeke koji je imao štand ( mislim 9a2pt?).. javiti će ti se ! Doduše niti na jednoj ne piše "sherpa category"  :'( :)

9a4qv

Zlatko hvala za uslugu za diplome i za info, javio se odmah Vlado 9A2PT koji je to preuzeo, sad ćemo kod njega skladištiti taj "materijal"  ;D

A moglo se to i donijeti na Jarun, ali iovako je bio "QRM" i PILEUP prevelik, trebalo bi dogovoriti neki uW meeting u nekom klubu (birtiji) di se može na miru dogovoriti taktika...
Ali evo barem nešto od dokaznog materijala snimljeno još kod podešavanja transvertera:
http://www.youtube.com/watch?v=t38PIyD81hQ
Naravno da se čuje 3400 da ne bi bilo zabune  ;D
Antena je wa5vjb LPA 2-11 GHz u prime focus 90cm dish koja se koristi i na 2.3 Ghz sa drugim rover transverterom.

Inače, beacon je stabilan (kao i moj transverter  ;D) samo što je frekvencija pomaknuta na cca 3400.244 Mhz. Nije to problem, samo je bitno znati da li je ta frekvencija  ;D

Kako na konferenciji nije prošao, tj. povučen je prijedlog za rover kategoriju, onda ćemo morati preimenovati ovu skalameriju. Inače za one koji nemaju neki mmic za 3.4 GHz, AH-102a koji je deklariran da ide samo do 3GHz radi naravno i na 3.4 (in 25mw out 250mw bez posebnih podešavanja i S-parametara, konda na ulaz i izlaz i gotovo. Vjerovatno bi se moglo izvući još i više sa pravilnim prilagođenjem. Zato AH-102a rules  ;D od 23 d0 9cm..

QV
Heinrich Rudolf Hertz