Main Menu

WiMax na 3,5 Ghz

Started by 9A6NDD, 16. December. 2011, 07:02:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A6NDD

Sve veća gužva na Ghz http://www.bug.hr/vijesti/novi-net-postaje-nacionalni-operater/112825.aspx
Nadam se da neće upadati u područje 3400.000-3410.000 jer jednog dana možda složim transverter za taj band  8)

9A3LI

:)
Možeš misliti da neće.
Za te bandove važi ono pravilo, ako ga ne koristiš na dobrom si putu da ga izgubiš.
A mi samo gledamo, korištenje jednom ili dva puta godišnje u nekim natjecanjima je ravno nekorištenju.

9a3aq

Dok je kod nas bio WiMax ( na 3,5GHz ) u fazi ispitivanja (koliko se sjećam 2007~2008 ), koristio sam ga i nije bilo nikakve kolizije za HAM bandom 9cm  ...
Oprema Siemens... antena Patch (5x5cm) na prozoru.. ulazne točke udaljene 5,5 i 10km...
Veseli me novi korespodent na 9cm ! Što se čeka  ;)
73!

9A6NDD

čekaju se mmici i tranzistori (ustvari čeka se uplata s moje strane   :-\ vjerojatno poslje Nove godine  ;) )...
nadam se da ću nešto od ghz skalamerije uspjeti skupusiti dogodine (1.2, 2,4 i 3,4 su u planu  ;) )...
Nadam se da se neće desiti "onečišćenje" banda  :)

73

9a4qv

New (L)users on the microwaves  ;D, to veseli..
Samo obrati paznju na one pločice koje si kupio sa 13 i 9 cm, područja rada su malo drukčija u USA i kod nas
sve se to da rijesiti...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A6NDD

Zvat ću upomoć kada dođem do pred kraj  ;D

oe7dbh

9A6NDD

Ovo je provokacija da mi sline počnu curiti ili da sanjam PA u ovim zimskim noćima  ;D
Može neka info cijena na e-mail: drago.stokic(at)gmail.com

73

9a4qv

Ma žuja je zakon  ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz