Main Menu

Suze Svetog Lovre 2026

Started by 9a7pjt, 11. August. 2026, 23:13:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a7pjt

= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a6c

Proplakaće i zora, a di neće sveti Lovre...

Suze nebeske još teku, ali imam dojam da baš i nema previše 9A znakova u opticaju, barem prema registracijama na KST chatu, ali nikad se ne zna, a možda se neće ni saznati tko je u ovim Perseidima pustio suze radosnice, a tko suze tuge...

Ja sam svoje isplakao još prije 45 godina i odustao od MS rada. Nekad mi je bilo zabavno uz CW (opet taj CW...), a danas uz laptop i digitalne cvrkute baš i ne. Ostalo u arhivi YU2CBM...možda...

Šalu na stranu, ono što nas je nekad motiviralo za MS rad bile su liste na kojima smo mogli prijaviti rađena QTH polja, a kako su te liste nekako uvenule, istim smjerom ode i MS rad. Na osobnom nivou sigurno se nešto i događa, ali na državnom rekao bih i ne baš.

Tempora mutant mores, rekli bi stari Slaveni...ili u prijevodu - šta ti je tu ti je...

GG
U mladosti želimo, ali ne možemo. U starosti možemo, ali nam se više ne da...

9A2B

Quote from: 9a6c on 12. August. 2026, 10:52:49Šalu na stranu, ono što nas je nekad motiviralo za MS rad bile su liste na kojima smo mogli prijaviti rađena QTH polja, a kako su te liste nekako uvenule, istim smjerom ode i MS rad. Na osobnom nivou sigurno se nešto i događa, ali na državnom rekao bih i ne baš.

???
Pa valjda se veze odrađuju zabog osbnog gušta i dobivene QSLke, a ne da mjerimo čiji je veći pa dalje piša. To se prevaziđe još u vrtiću.
Npr., osobno bih se pozabavio ovim MSom hepeningom da sam doma, no kako posao uzima svoj danak...
Naglašavam: "Posao", ne nekakva tablica nekakvog menaždera u nekakvoj radioamaterskoj asocijaciji.
Boris, 9A2B

9a6c

Ja ne znam odakle ta opsesija brojevima, ali ok...

Te liste koje sam spominjao nisu nužno bile ekvivalent mjerenjima iz vrtića, više za inspiraciju drugima i poticaj novima da se uključe.

I u svoje vrijeme imalo je smisla, što se vidjelo i po razini aktivnosti, pri čemu i nemjerljivi osobni užitak nije bio bez vraga. Čak i te vrtičke zgode uvijek su bile zanimljivije u društvu ;D

Drago mi je da si to prevazišao i uhvatio se posla, ipak smo u zbiljnim godinama.

HGG
U mladosti želimo, ali ne možemo. U starosti možemo, ali nam se više ne da...