Oglasi na Njuškalu

Started by 9a6c, 27. December. 2023, 16:29:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

U posljednje vrijeme u nekoliko navrata na NJuškalu su se pojavljivali oglasi u kojima se nude KV i UKV uređaji po extra dobrim cijenama,m se od reda ispod 300 EUR za TS590S, IC7300, FT891 i tome slino.

Broj mobitela je kao registriran u Sloveniji ili Rumuniji,ali s 9a predznakom tipa 385 95 itd.

Oglasi osvanu ujutro a za par sati ishlape i nema ih više. Oglašivač kao qth prijavi obično neki otok, krenuo je s Visom, pa LAstovo, pa MLjet, pa opet LAstovo itd.

Prijavio ga u više navrata, ali uporan je:-))

Ista pjesma i na S5 inačici NJuškala - Bolha.

OPREZ!

POZZ

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

S59GS

Kod nas su jih skinuli , ali je dugo trajalo, kao da su prazniki . Slike su ukrali od nekih drugih RA   i stavili gore, QTH koji su stavili je bio par km od mene, pa znam ko je vse RA i koje stanice ima, ali da bi imajo takve KV to nije bilo moguče, hi. jer u tom delu nema ni amatera.

Hekeri  delujejo  tako, da pošlje na tvoj SMS link (hoče tvoj mobi), kot, da bi nakazal kupnino preko bolhinega "brez-skrbi". Naredili so lažno spletno stran bolhe in tam komunicirajo s tabo, da imaš občutek, da si na bolhi. Hočejo seveda podatke o kartici, da ti sproti poberejo, kar imaš gor. Nikakor ne dat podatke o kartici, drugače si "pečen". Če se pa že zgodi, da si plačal znesek, takoj obvesti banko, da zamenjajo kartico in ustavijo plačilo.
Roba ni ukradena, je sploh ni, je velika natega.
73 GS

9a6c

Unatoč mojim brojnim prijavama reakcije uredništva nisu bile baš brze pa se nadam da nitko nije nasjeo na ovu predbožićnu rasprodaju :D

Jučer sam čak pokušao nazvati broj iz oglasa, ali je bio zauzet ;) Vjerojatno je u igri navala na ono što je preostalo od rasprodaje, hehehehe.

ON4UN bi rekao da kod antena nema besplatnog ručka, a čini se da je i ovdje u igri ista priča.

Internetske prevare ovog tipa nisu novost, ali čini se da biznis ne ide baš pa su se sjetili i nas, radioamaterske sirotinje 8)

Osobno sam dosta toga kupio vani preko oglasnika u Italiji i nikad nisam imao problema premda su cijene izgledale jako dobro, ali ovo je bilo predobro,a  to ne postoji.

Pamet u glavu i zmiju u džep...

POZZ

PS - Evo ih opet jutros, ovaj put s Visa:-)) U ponudi FT817 i FT991A, sve do 300 EUR...navali narode:-)))
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A2B

To traje vec dugo, cak i preko granice. Znam za slucaj kada je frend morao angazirati nizozemsku policiju zbog jednog 590 po dobroj cijeni.
Naravno, ne po ovakvoj cijeni, to moze popusiti samo netko tko bas nije u toku...
Zato, cuvajte se i normalnih ponuda, ne samo povoljnih ili izuzetno povoljnih.
Boris, 9A2B

9a6c

Lopova je bilo i bit će. U pravilu - platiš, prekrižiš se i pomoliš pa kako bude, ali ovo je akcija u kojoj je teško ili teže i dugotrajnije doći do svog novca.

Sretno u Novoj 2024!

GG

9A2PT

Pozdrav kupcima!
Lineare koje prodajem idu od Nove Godine 200 eura na gore,jer ako smanjim cijenu svi će posumnjat da sam Pirat prodavač.Sretno svima u 2024 i otvorite oči da lova ne ode kamo ne treba...Sretno.

oe7dbh

Pozdrav drustvo, i brzo sretna vam nova godina...

UPconvertere BU500 koje prodajem idu u novoj godini za 30 eura na vise !!
Jer ako smanjim cijenu svi ce posumnjati das sam pirat prodavac   ;)  8)
Cujemo se na satelitu QO-100

Evo i moj novi blog.....     https://oe7dbh.blogspot.com 

9A2B

Bacite svoje ponude na ebay, koji garantiraju povrat novca i ne morate dizati cijenu.
Boris, 9A2B

9a6c

Jasno da svatko za svoju robu može staviti cijenu koja mu se čini prikladna i zadovoljava ga. Pa kako bude.

Ovdje se radi o nečem posve drugom, preniska cijena koja nema veze s pameću, ponuditelj svaki dan daje qth na drugom otoku, na pozive ne odgovara, kako vele kolege iz S5 kreira fake web stranicu itd...

Svaka rupa nađe čep, a roba kupca ako cijena odgovara, ali ova priča je nešto drugo.

Hny i dobra trgovina svima🥰

GG

9a3tn

Evo jedne primamljive reklame na FB-u, ima li tko kakav info o dotičnom majstoru lineara iz Indonezije?
https://another-tech.netlify.app

9a3tn