Pirati na 144 MHz

Started by 9A2HM, 19. June. 2023, 14:24:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2HM

Poštovani kolege, ne znam da li znate ali neki instruktor auto škole našao si je slobodnu frekvenciju na 145.587,5 i preko stanice instruira svoje polaznike, konkretno sam slušao upute motoristi. Imate li ikakvih informacija o tome? Mislim da se radi o Bjelovarskom području.
LP
Krešo
Kreso

9A6NDZ

To je već jako dugo. Kod mene na sdr-u možeš to redovito cuti u bjelovaru kao i lovce, ribolovce...
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A5THR

Quote from: 9A2HM on 19. June. 2023, 14:24:55
Poštovani kolege, ne znam da li znate ali neki instruktor auto škole našao si je slobodnu frekvenciju na 145.587,5 i preko stanice instruira svoje polaznike, konkretno sam slušao upute motoristi. Imate li ikakvih informacija o tome? Mislim da se radi o Bjelovarskom području.
LP
Krešo
,,,,, Ništa novo ,,, česta pojava no kako si i napisao uz mali ispravak da on sebi nije pronašao " slobodnu frekvenciju " nego si je samovoljno uzeo za slobodu koristiti tu frekvenciju (naravno u simp. modu) koja bi trebala ako nisam u krivu ( ispravite me ) trebala pripadati u radioamaterski opseg za RV47 - 12,5 ispod starog naziva za R0 (RV48) ,,, kako je i NDZ primjetio da se to redovito radi i u njegovom kraju ja nisam primjetio " u svom kraju " da to rade neke službe (uglavnom koriste PMR ili original opremu za komunikaciju koja se nalazi unutar kacige a i neki moji kolege Bikeri koriste te sitne Rx/Tx napravice sa Alija ili E-bay-a) ali da pojedinci to redovito rade toga ima ,,,,,,,,,,,,
Pravilo je da nema pravila

9a6c

Moj savjet svima koji to primijete je da pošalju prijavu HRS-u i na znanje HAKOM-u. Poželjno je navesti približno vrijeme emisije i smjer u odnosu na vašu lokaciju.
Ne sumnjam da će intervencija izostat - prije desetak godina sam tako prijavio situaciju dok sam bio u Splitu i ispostavilo se da je neki organizator izleta neovlašteno koristio 2m band dok je turiste vodio na vrh Biokova i opleli su ga, više ga nije bilo.

I po obavljenom postupanju poslat će vam izvjiešće.

Ne rade u državnoj upravi samo uhljebi ne gubite nadu ;)

G

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a9c

pozdrav
što se tiče Hakoma..brzi su
mi smo imali smetnje..čim smo prijavili slučaj došli su za par dana
a u vezi lovaca kod nas su se javljali na 145.012.5..mi smo ih upozorili i otišli su
u Kutini sam čuo muziku na 145 600..mislim da su se i oni pomaknuli
toliko iz Novske
73...9a9c