Ogasawara 2008 Project

Started by 9a5cw, 10. January. 2008, 10:12:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Evo jedne informacije pa koga zanima neka ih odradi ako ih cuje:
Ogasawara 2008 Project - February 13 to February 28 2008
Chichijima, Ogasawara Tokyo JAPAN
IOTA: AS-031 / G.Loc: QL17cb / JCG#1007

Our Goals
- 1st time 2m 500Watts EME license in Ogasawara!

We will have 1st time 2m EME 500Watts license during in this expedition and spend a lot of time for operating 2m WSJT EME as much as possible. Our EME operation will be start February 19.

- Focus on 160m and 80m operation

We will plan to operate mainly on low band CW

Info na : http://www.ji5rpt.com/ogasawara2008/index.html

Pa3k

9a4qv

Ako budu spremni kao sa Big dishom, bolje da pecaju....
Japanci su KATA STROFA  ;D ili neka rade wsjt na 160m  ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cw

Smajo tebi kao uredniku za digitalije u HRS casopisu ne bi trebao biti problem, WSJT imas u malome prstu ;)

73 i GL sa digitalijama...

Pa3k

9a4qv

Nije problem meni, nego njima  ;D
No, da ne mislite da ih pljujem a nisu ni lampadinu još uključili na Ogasawari, moglo bi biti zanimljivo, jer su zatvoreni prema istoku, dakle USA pušiona - samo mali window, dok su prema nama u EU (tj.prema njima  ;D u EU ) full otvoreni i moci ce koristiti i ground gain koji bi trebao biti ok s obzirom da su na moru prema nama balkancima otvoreni.

Tako da bi i postaje sa malim sistemima (citaj 9a4qv) mogli odraditi qso, 4x11 i lna na anteni ce tu pomoci naravno, a 500w na izlazu hm, bitno je koliko stigne do antene.

A nista, idemo naostriti opremu, staviti nesto drugo umjesto 11el EF (nikako da izmjerim koliko glavni lob odstupa od osi antene), Patrik ja znam da ces ti probavati na 6m, ali ti si jos veci qrp na 6m nego ha na 2m  :D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz