ALPE ADRIA UHF/SHF 2025

Started by 9a6c, 17. June. 2025, 07:06:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9a6c

Moram priznati da nisam prijatelj tih posebnih i izdvojenih kategorija za mlade, žene, stare, ove ili one i predložio sam da se to makne, ali preglasali su me.
Svejedno mi je drago na čelu te male kolone vidjeti našu mladu ekipu kojoj želim da nadraste okvire mladosti u uhvati se u koštac s pravim macanima.
Koliko god je poticajno u prvoj fazi istaknuti neke od sudionika u tim podkategorijama, za moj ukus nije rješenje zadovoljavati se dobrim plasmanima unutar relativno malog broja sudionika, nego težiti što boljim rezultatima koji se mogu evaluirati u konkurentinijem okruženju.

A i ta granica mladosti se danas rasteže kao žvaka - došli smo do 25 godina valjda, a kako nam prosječna starost napreduje stići ćemo i do 30...A, ne s aspekta mojih sve brojniji godina, više bih volio ustanoviti kategoriju recimo za +80 da čujemo i odradimo na bandu te naše starčiće koji su godinama držali naš UKV iznad vode. Nitko veseliji od mene kad na bandu odradim lika kojem sam se prije 50 godina divio i razmišljao kako da ga preskočim... Što mi ni do danas nije uspjelo, doduše, ali trudim se:-)))

Mislim da bi u skladu s devizom "samo jednom si mlad" i tim mladićima treba prihvatiti samo jedno sudjelovanje u toj kategoriji i onda ih ispratiti u društvo odraslih da se malo oslobodi prostor i drugim mladima.

Šta to znači biti mlad, star...1978 na prvenstvu SRJ u brzoj telegrafiji i stare i mlade je potukao do nogu zaista mladi Radivoje Lazarević YU1RL. Pojeo nas "mali " za doručak i poslije uradio karijeru u svjetskoj konkurenciji...A za njim ostali Nedim E74G, Ivo 9A3A i moja malenkost u nježnim 20-tim godinama...

Ali na kraju i svejedno - još jednom bravo za omladinu NG kluba i neka dogodine ponove!

GG

Još malo pa 80 u torbi ;D
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)