Autor Tema: QRP EME  (Posjeta: 477633 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3GE

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1918
    • Profil
Odg: QRP EME
« Odgovori #2610 : 20. Ožujak. 2017, 20:09:52 »
Dobro veče !!!!
CCCC....zima pa sunce pa loše zdravlje pa ovo pa ono...hebiga ostarilo se ?
Konbinirao ovo pa ono i na kraju mi se ništa ne sviđa ?
ALI ?
EME....visoka degradacija aktivnost slaba...dok je išlo testiran new WSJT X 1.7 ili QRA 65...?
Prikaz je dosta loš ...kažu i ostali....većina je isto testirala desetak dana pa odustali i back to na dobri normalni WSJT !
Dunque....ulotan mali LO od 42 mhz za transverter za 70 mhz ...perce LO u njemu je ona "kockica" od 50 mhz pa plus MF 20 mhz i eto na 70 mhz...perce mi se to ne sviđa sagrađen LO sa kvacem od 14 mhz pa put tri sam na 42 mhz i MF standardna od 28-30 mhz ?
Kvarčevi nađeni u "Conrada" ...euro komad i stignu za par dana !!!!
Sada pazi belaja....sve "malo"..."sitno" a zapeo to napraviti...nacrtao "štampu" izgrizao izbušio i ulotao a vid mi popustio pa otpornike i kondezatore "mjerim" štrumentima prije ulotavanja..i bogme sve ok oscilator radi u redu....!!
NOTA BENE....svi kondezatori u rf su silver mika tzv. "radarska furda" prvoklasni nema boljih ...(u Trieste u Kaliki euro komad)...ja sam ih spasio gomilu sa jedne lađe ..uz dozvolu komadanta "opljačkao" staro postrojenje tj radio room i magazin...bilo svega i svačega i tu se našlo tih mika kondezatora...ako kome treba javi te se na e-mail..pošaljem !
Alora sredim LO u transverter ...on je sagrađen prije par godina kada smo dobili opseg...ima 5 w. I ODRŽANO JE DESETAK VEZA....antena je tri elementa ex tv koju je Adam mi skratio te sam je postavio na mali tv rotator par metara iznad tla...i išlo sasvim ok !!!
Band od 70 mhz je sasvim nešto drugo od 50 mhz više sliči na 144 mhz ?
Ostalo...se vede...kao ono ...vinceremo...vederemo....un kaz ?
Bili zdravi i živi se gre naprvo...sempre ?
Martin
Martin 9A3GE